Felhívás!

Birodalmi álmok

Világpolitikáról, történelemről, királyokról, császárokról, cárokról, szultánokról, monarchiáról, Trianonról nem lesz szó itt most. Csak sportról. Egy hódító csapat halad lépésről lépésre az álmai és kitűzött céljai felé. A csíkszeredai Imperial Wet magáncég hordozza nevében a birodalmi szót, úgyszintén a cégvezető által támogatott, finanszírozott futsal (teremfoci) klub. A cég teszi a dolgát, ahogyan a csapat is. E sorok írásakor (Déva mérkőzése előtt) az Imperial Wet vezeti a román futsalbajnokság alapszakaszának tabelláját.

A csíki csapat története rövid, de érdekes. Az élvonalba jutás után, a 2017–2018-as idényben már nagyon-nagyon közel állt a felsőházi rájátszáshoz, s noha ez önmagában szép siker, a klubnál csalódást keltett. A tavaly őszi új rajtnál nem a rájátszást jelentő helyezések egyikét, hanem egyenesen az országos bajnoki címet tűzték ki célul. Aki akkor hitetlenkedve mosolygott, nézzen most a tabellára! Az aranyérem egyáltalán nem elérhetetlen cél, noha sok van még a csúcsig. Emellett még akár a Román-kupa is Csíkszeredába kerülhet, a duplázás nem sci-fi kategória.

A lokálpatrióták talán kicsit lelombozódnak a csíkszeredai Imperial Wet teremfoci-csapat játékoskeretének névsorát olvasva. Kapusok: Victor Lopez Gonzales, Gica Dospinescu, Paltán Roland. Mezőnyjátékosok: Alvaro De Luis Yubero, Mario Velasco Duque, Lucas Francini, Stefan Rakics, Andre Luiz Nogueira Deco, Bogdan Covaci, Cristian Matei, Florin Matei, Szőcs László, Péter Bendeguez Lajos, Tankó Levente. Vezetőedző: Cosmin Gherman. A „portugál légiót” tavaly két edző (Kitó Ferreira, Jorge Xana Branco) is erősítette. Péter Lajos második keresztneve (Bendeguez) mintha már eleve a latinos futballra predesztinálta volna a székely játékost!

Görbe Walter, az Imperial Wet cég tulajdonosa a külföldiek szerződtetésével Csíkszereda városnak is dicsőséget akar szerezni, nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy a csapat motorja a „portugál légió”. Álláspontját sokan támogatják. A klubtulajdonos máskülönben többször is határozottan kiállt a helyi közösség érdekeiért.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.