Hirdetés
Hirdetés

Birodalmi álmok

Világpolitikáról, történelemről, királyokról, császárokról, cárokról, szultánokról, monarchiáról, Trianonról nem lesz szó itt most. Csak sportról. Egy hódító csapat halad lépésről lépésre az álmai és kitűzött céljai felé. A csíkszeredai Imperial Wet magáncég hordozza nevében a birodalmi szót, úgyszintén a cégvezető által támogatott, finanszírozott futsal (teremfoci) klub. A cég teszi a dolgát, ahogyan a csapat is. E sorok írásakor (Déva mérkőzése előtt) az Imperial Wet vezeti a román futsalbajnokság alapszakaszának tabelláját.

A csíki csapat története rövid, de érdekes. Az élvonalba jutás után, a 2017–2018-as idényben már nagyon-nagyon közel állt a felsőházi rájátszáshoz, s noha ez önmagában szép siker, a klubnál csalódást keltett. A tavaly őszi új rajtnál nem a rájátszást jelentő helyezések egyikét, hanem egyenesen az országos bajnoki címet tűzték ki célul. Aki akkor hitetlenkedve mosolygott, nézzen most a tabellára! Az aranyérem egyáltalán nem elérhetetlen cél, noha sok van még a csúcsig. Emellett még akár a Román-kupa is Csíkszeredába kerülhet, a duplázás nem sci-fi kategória.

A lokálpatrióták talán kicsit lelombozódnak a csíkszeredai Imperial Wet teremfoci-csapat játékoskeretének névsorát olvasva. Kapusok: Victor Lopez Gonzales, Gica Dospinescu, Paltán Roland. Mezőnyjátékosok: Alvaro De Luis Yubero, Mario Velasco Duque, Lucas Francini, Stefan Rakics, Andre Luiz Nogueira Deco, Bogdan Covaci, Cristian Matei, Florin Matei, Szőcs László, Péter Bendeguez Lajos, Tankó Levente. Vezetőedző: Cosmin Gherman. A „portugál légiót” tavaly két edző (Kitó Ferreira, Jorge Xana Branco) is erősítette. Péter Lajos második keresztneve (Bendeguez) mintha már eleve a latinos futballra predesztinálta volna a székely játékost!

Görbe Walter, az Imperial Wet cég tulajdonosa a külföldiek szerződtetésével Csíkszereda városnak is dicsőséget akar szerezni, nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy a csapat motorja a „portugál légió”. Álláspontját sokan támogatják. A klubtulajdonos máskülönben többször is határozottan kiállt a helyi közösség érdekeiért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük