Felhívás!

Az Igazi Nő

Hány meg hány olyan cikkel, blogbejegyzéssel, fennkölt idézettel találkozunk nap mint nap, amely valahogy így kezdődik: „10 jel, hogy igazi nő áll veled szemben”, „az igazi nő 10 ismérve” stb. Elolvasva ezeket igenis sokunkban felmerül a kérdés: én nem is vagyok igazi nő?

A nemzetközi nőnap alkalmából hadd védjem meg magunkat. Hadd jelentsem ki, bármit is firkálnak erről össze-vissza, igazi nő vagy. Akkor is, ha az elvárások ellenére nem roskadsz a konyhában egész nap, nem mosol és takarítasz már kora hajnalban, ha nincs darázsderekad, nem csillog a szemed a legrosszabb napod után is.

Nő vagy, ha három órán át sminkelsz reggel, mert attól érzed magad jobban. Ahogyan nő vagy akkor is, ha abszolút nem foglalkozol ezzel. Nő vagy hosszú lábakkal, keskeny derékkal, hosszú hajjal és formás popsival. Valamint igazi nő vagy akkor is, ha nem nőttél magasra, ha van egy kis hurka a pocakodon, és lapos a feneked. Nő vagy, ha gyerekeket szülsz, akkor is, ha nem vállalod. Nő vagy, ha férjhez mész, nő vagy, ha egyedül boldogulsz. Nő vagy, ha minden este gőzölgő vacsorával várod párodat, és akkor is, ha kétnaponta pizzát rendelsz.

Te vagy a gyengébbik nem, a hölgy, a törékeny, a gyakran hisztis. Te vagy az, akit a nátha nem vesz le a lábáról, mert nincs rá időd. Te vagy, akinek fájdalomküszöbje magasabb, mint férfi társának. Te vagy, aki megszereli a mosógépet, mert megunta várni a férfit. Te vagy, aki egy hosszú, fárasztó, munkával és gyermekhangocskákkal teli nap után mosollyal várod párodat. De akkor is te vagy, ha mindez elmarad.
Ha hosszú a hajad, ha rövid; ha okos vagy, ha butácska; ha karriert építesz, ha háziasszony vagy; ha természetes úton szülsz, ha császárral; ha szoknyával van teli a szekrényed, ha farmernadrággal; ha salátát rendelsz, ha marhapörköltet, ha te főzöl otthon ha nem; ha te veszed ki a gyermeknevelésit, ha a férjed; ha megfelelsz az elvárásoknak, ha kitűnsz – nő vagy, igazi, ha annak érzed magad.

Légy tisztában az erőddel, használd ki, ne hagyd, hogy kategorizáljanak, listába szedjenek, elítéljenek, ha nem illesz be. Ne akarj megfelelni, ha az fáj, ne hidd el, hogy kevesebb vagy, csak mert…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 8., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: -15

  MInden nő igazi, míg valahogy elveszed őket feleségül…Aztán hisztérikus nőstényekké változnak, akik nem bírnak elszakadni anyjuk s barátnőik minden férfit meghülyítő kötelékéből

  • User
   Dátum: 2021. március 8., 9:03
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Ki mint vet, úgy arat. El tudom képzelni, az a “nőstény” mennyi jót kaphat valakitől, aki így beszél róla. Jobbat nem is érdemel, mint egy igazi hisztérikát!

   • User
    Dátum: 2021. március 8., 15:15
    ÉRTÉKELÉS: -14

    Mást nem is talál, pláné itt ebben a pusztaságban. A szföldi nők javarészében semmi nőiesség nincsen, talán erről kellene beszélni nőknapján, mosolyogni nem tudnak, úgy öltöznek nagyrésze, mint valami elszalasztott csordapásztorok, hisztiznek, lefetyelnek, stb. Az ilyen nők milyen örömet tudnak szerezni egy férfinak?? Látványban, lélekben az biztos hogy semmit, aztán egyébben a fene tudja. Egy nagy képmutatás ez a nőnap, mint minden egyéb.

    • User
     Dátum: 2021. március 8., 22:52
     ÉRTÉKELÉS: 8

     Mindenki csak annyit kap, amennyit kiérdemel, és ha nem dolgozik, hát ne is egyék! Így van ez a hölgyekkel és urakkal is nálunk felé. Talán ha nem lenne annyi gond a vállukon, mert kedves férjük besegít és nem hagyja elveszni a teendők trágyadombja alatt, akkor nem csak nők napján, nagy eséllyel az évnek legalább felében megcsillogtathatnák kedves és aranyat érő mosolyukat.
     Természetesen ilyen és hasonló nőnapi (és nem csak) kedves szavak mellett nem is csoda, ha besavanyodnak és még egy hálás mosolyt sem tudnak villantani a csordapásztor szerelésükben, aminek részeit nem ám nőnapi ajándékként, inkább csak rejtegetve egy turkálóból szereztek be potom penzért. Természetesen azért, hogy az ember aznap este nehogy félig üres bendővel térjen nyugovóra.

    • User
     Dátum: 2021. március 8., 22:11
     ÉRTÉKELÉS: 5

     Hozzászólnék a pusztaságban kereső úrnak a kommentjéhez. Azért amiért otthon nem láttál szépet, azért nem kell általánosítani. Válogasd csak ha úgy érzed hogy te válogatsz, csak nehogy a rossz végén legyél valaminek. Ahogy leírtad az itteni nőket, nem sok értelmet sugallsz magadból. De remélem a te jövendőbelid lesz a legszebb, s nem egy csordapásztor. Paraszt.

     • User
      Dátum: 2021. március 9., 10:00
      ÉRTÉKELÉS: -4

      Hát ez az! Szerintem a nőket minden nap kellenne tisztelni ha lehetne.Ezt a napot -március 8.át a kommunista Rosa de Luxemburg javasolta Lenin elvtársnak és a Kommunista Internacionálén ,úgy tudom 1917 -ben hozták létre.Megint ráerőszakoltak valamit az emberiségre…innen már csak lépések vannak a feminista,szivárványos ,genderista,erős pista stb elméletetekhez.

    • User
     Dátum: 2021. március 9., 10:52
     ÉRTÉKELÉS: 4

     Kedves barátom, aki a pusztaságban keresi a nőt. Soraidból az a nézet bukkan elő, hogy nemcsak jobb hímneműnek lenni, mint nőneműnek, hanem egyenesen remek férfinek lenni. A probléma az, hogy akik ezt a hülyeséget terjesztik, soha sem voltak férfiak.

     • User
      Dátum: 2021. március 9., 13:05
      ÉRTÉKELÉS: -4

      Na igen. Az a baj, hogy a feminizmussal lassan átesünk a ló túlsó oldalára. A történelem során a férfiak, ha nézeteltérésük volt egymással, kiálltak becsületesen párbajozni, a nők pedig mit csináltak? Na, mit? Mérget kevertek. Azt csinálták.Álnokul, aljasul, stb. Kb. kétezer éve. Ezek tények, ha sokaknak nem is tetszik. A II. világháború náci fogolytáboraiban a legaljasabbak, legkegyetlenebbek épp a női fogvatartók voltak. Ennek is utána lehet nézni. Napjainkban is meglehet kérdezni azokat, akik olyan helyen dolgoznak, ahol a főnök mellett a feleség is főnöknő. Mit mondanak? Hát, hogy a főnök az még olyan, amilyen, de a főnökasszonnyal nem lehet bírni. Ezt mondják. Erre mit lehet mondani? Boldog nőnapot, így utólag is, csak ne tegyenek úgy, mintha üvegkalitkában élnének.

  • User
   Dátum: 2021. március 9., 18:55
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Az „úriember” hozzászólásai nagy fokú frusztrációról árulkodnak. Csak azért, mert önnek nem volt szerencséje a nőkkel, még nem kell általánosítani és nem kell visszamenni időszámításunk kezdetéig, hogy bizonygassa igazát. De ha így vélekedik a dolgokról, ha így viselkedik a női nem képviselőivel, akkor nem is csoda, hogy rossz tapasztalatai vannak. A nőt szeretni, becsülni, óvni kell, egyenlő rangú félként kell tekinteni rá, és akkor mi, férfiak is hasonló bánásmódban fogunk részesülni.

 • User
  Dátum: 2021. március 8., 11:01
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Dr.Fikker János:

  Nőnapra…

  Vagytok,az örök tavaszillat,
  friss szelek hozta fuvallat.
  Szépségetek,álomba ringat,
  és tüzetektől,tündöklőbb a Nap…

  Vagytok, a földöntúli fény,
  a remélt jóság, és a nyugalom.
  A csillogás, kis életünk egén,
  a védő kar, a vágyott oltalom…

  Vagytok,és lesztek holnap is,
  a biztos pont, a szelíd kikötő.
  A kút, amelyből inni megtanít,
  a változó, és végtelen Idő…

  Ti vagytok ma, az ünnepeltek,
  asszonyok,lányok, angyalok.
  Gondoskodó,szerető szentek,
  Kiket körülleng, isteni titok…
  2001.