Felhívás!

Az ellenzék és a magyar szabadság

Az idei március tizenötödike belpolitikai szempontból fontos pillanatot jelentett az ellenzék egységesülése folyamatában, ahhoz hasonlót, mint amikor ugyanaz a társaság a parlament lépcsőin tett közösen esküt az év elején. Ezúttal egy nyolcpontos programot fogalmaztak meg – ha gonosz lennék, azt mondanám, hogy ennyire tellett tőlük. A nyolc pont zöme közhely, mellyel akár egyet is lehet érteni, legfeljebb azzal nem, hogy olyasmit követelnek, ami adott, mint a Charta Antall idején. Leszámítva azt a kitételt, hogy a nemzet érdekével ellentétes lenne per definitio az Európai Unióból való kiválás, és hogy Orbán erre törekedne, ráadásul úgy, hogy az országot orosz érdekszférába akarná csatolni.

Mindkét állítással problémák vannak. A magyar miniszterelnököt ért legotrombább rágalmak egyike, hogy Magyarországot le akarná horgonyozni Putyin mellett. Más kérdés, hogy alakulhat még úgy a történelem, hogy jobb választás lesz Moszkva, mint Brüsszel, tételesen akkor, amikor nem a bevándorláspártiak lesznek fölényben Brüsszelben, hanem a bevándoroltak, az új honfoglalók. Az iszlám terrorral szemben még lehet menedék Moszkva, de egyelőre az a célja a nemzeti ünnepünkön visszafogott, de annál határozottabb beszédet mondó lengyel és magyar miniszterelnöknek, s persze a V4-eknek, illetve a holdudvarukba tartozó, de szövetségen kívüli politikai erőknek, hogy az unió állítsa meg a bevándorlást.

A szivárványellenzék idén is elenyésző töredékét vitte ki az utcára a Fidesz által mozgósítottaknak, még saját sajtójuk is pár ezer emberről beszél. Miközben a Múzeumkertben és környékén Orbán Viktort tízezrek hallgatták. Az ellenzéki dzsemboriról sajátjaik is visszafogott lelkesedéssel tudósítottak.

Végső soron érhető: ez nem az ő ünnepük. Március 15-én a magyar szabadságot ünnepeljük szerte a világon. Ők pedig – kimondva vagy kimondatlanul – az Egyesült Európán dolgoznak, mely épp ezt a szabadságot törné kerékbe, megszüntetve az ország maradék szuverenitását, s a magyar lakosságra oktrojálná az iszlám betolakodókat, akik garantálnák, hogy hazánk fél évszázadon belül sem keresztény, sem magyar, sem szabad nem lesz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.