Felhívás!

Az adventi negyedik gyertya

Az ember nem a természet gyermeke, hanem Istentől származik. Én tudom! A hitem székely véremből ered. Most, amikor meggyúlt a harmadik adventi gyertya, ez az idő is tele várakozással, készületekkel és meglepetésekkel.

Már napok óta azon gondolkodom, hogy milyen nagy igazságtalanság ért pár székely családot. Igazságtalanságokat teremtett a SRI, amikor pár székely fiúra zúdították a „székely terroristapert”! Nem tudom, milyen lelkiismerettel élnek, léteznek ezek az emberek, hogyan emésztik meg a maguk által koholt vádakat a SRI-s, az ügyész, a bíró? Vajon ezeknek van gyerekük? Nem gondolnak soha arra, hogy akárcsak az övék, a más gyereke is várja az angyal érkezését, a keresztény emberek talán legnagyobb ünnepét. Vagy ők nem keresztények? Lehet nem, mert a Ceaușescu házaspárt is szent karácsony estéjén ítélte el kabaréba illően, s végeztette ki az Iliescu által kinevezett törvényszék.

2015. december 1-jétől Beke István családja nélküle töltik a karácsony ünnepét. Közismert, hogy a SRI megfigyelése alapján tartóztatta le a DIICOT (a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály) azzal a gyanúval, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi tagjai bombát akartak robbantani december 1-jén, Románia Erdéllyel való egyesülése kimondása napján – azaz magyar szempontból egy végzetesen tragikus eseményre emlékeztető nemzeti ünnepre szervezett, nyilvánvalóan demonstratív célú kézdivásárhelyi katonai parádén.

2018. július 4-én, immáron jogerősen fejenként öt év letöltendő börtönre ítélték Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, a „székely terroristaper” néven elhíresült ügy kézdivásárhelyi vádlottjait. A feketehalmi börtönben tartják őket fogva. Lassan meggyúl a negyedik adventi gyertya szent karácsony estéjén, ám a gyerekeik apjuk nélkül, tele várakozással, készületekkel és még nagyobb reménnyel várják… hátha az Angyal elhozza! Nyílik az ajtó, s belép édesapa…

Orbán-Barra Gábor, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.