Felhívás!

Árnyékkormány?

Márki-Zay Péter megnevezte csapatának ágazatpolitikai felelőseit, magyarán megtudhattuk, kikkel is készül kormányzásra. A Bajnai-korszakot idealizáló és a volt kormányfővel szívélyes viszonyt ápoló ellenzéki miniszterelnök-jelölt által nyilvánosságra hozott névsor hatására többen is pikírt megjegyzéseket tettek, s nemcsak a kormánypárti térfélen.

Az Orbán-rajongással aligha vádolható Schiffer András Vona Gábort idézte Facebook-bejegyzésében, aki szerint „ha nincs a nemzetbiztonságra erősebb embere az ellenzéknek, akkor nagyon nagy a baj”. A nemzetbiztonsági „szakember” egyébként Stummer János jobbikos politikus, aki gyomorforgató, kegyeletsértő megjegyzést tett a 2018-as választások után néhai Pongrátz Gergelyre – aki a 2003-as alakuló ülésen átadta az ’56-os zászlót a pártnak. Attól még érthetne a „szakterületéhez”, de mint látjuk, volt pártelnöke sem tartja sokra idevágó képességeit. De a Gyurcsány-párti, DK-s Vadai Ágnesből is nehezen nézi ki az ember a szakértelmet a honvédelem területén, a megszokott útszéli hisztérián túl nem sok értelmes mondatot hallottunk tőle bármilyen témában.

A saját kezével szexbotrányba keveredett Gréczy Zsoltot lecserélte ugyan Márky-Zay, behozott viszont egy másik botrányhőst, Wittinghof Tamást, akinek szexuális aktusát egy ország csodálhatta. Az igazságügyi reformot Magyar Györgyre bíznák, aki gigantikus pénzösszeggel károsította meg a magyar államot a börtönbiznisz keretében, bűnözők sorát európai fórumokon jelentős kártérítéshez juttatva a „nem megfelelő” fogva tartásért.

Cigánypolitikáért Lakatos Béla felelne, akinek minapi kifakadása bejárta a világhálót. Hadd idézzük, mit üzent főnökének, Márki-Zaynak: „Beléd rúgok. Megvárlak, amíg kijössz, aztán agyon rugdallak b… meg! Próbáljon meg valamelyik lefogni! Agyonütöm egybő’… Ki fog le? Te a húsz kilóddal? Rendőrök? (…) Nem hallottál még róla, hogy a rendőröket hova küldöm el? Az anyjukba!” Lakatos attól lett ideges, hogy az ellenzéki listára nem kerültek fel cigány jelöltek.

Végignézve e díszes társaságot, csak annyit mondhatunk, hogy Isten mentse meg Magyarországot attól, hogy ezek kezébe kerüljön a kormányrúd! 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.