Felhívás!

Az alapoktól kezdik

Az alapoktól kezdik Kovászna megye

Teljes hosszában, a Kós Károly úttól a Gyár utcáig felújítja a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Cigaretta utcát, hasonlóképpen a belőle leágazó Dohány utcát is. A műszaki dokumentáció jóváhagyásáról a január 27-i, csütörtöki tanácsülésen döntöttek az önkormányzati képviselők.

A Cigaretta utca jelenleg egyenetlen, gödrös, elavult az esővíz-elvezető rendszere, a közvilágítása, közlekedésbiztonsági szempontból is kívánnivalót hagy maga után, a felújítással mindezen hiányosságokat orvosolják. Hétméter széles, kétsávos úttest szerepel a műszaki dokumentációban, kétoldalt másfél méteres járdával. Új villanyoszlopokat állítanak fel, amelyeken LED-es égők lesznek, és minden bizonnyal föld alá kerül minden vezeték. A munkálat értéke 9.162.557 lej, elvégzésére egy év van előirányozva.

Ugyanakkor a Cigaretta utcából leágazó zsákutcát, a Dohány utcát is felújítják, mely szintén egyenetlen, gödrös, eddig még nem végeztek rajta karbantartási munkálatokat. A jelenlegi útburkolat vastagsága elégtelen, megdolgozta a fagy is. A dokumentáció szerint itt is új járda készül, új esővíz-elvezető rendszert, ivóvíz- és szennyvízcsatornákat fektetnek le.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások