Felhívás!

A „közösségi irányelvekről”

Az internetes mémek néha frappánsabban, tömörebben írják le a valóság egy szeletét, mint féloldalnyi érvelés. A Meseország mindenkié című kártékony botránykönyvről, mely a magyarul olvasó csöppségek ártatlan lelkét és agyát hivatott liberális propaganda szerint „érzékenyíteni”, valójában megzavarni, az egészséges, ösztönös kapaszkodóktól megfosztani, már írtam e hasábokon. Az is említést nyert, hogy ezt a könyvet Dúró Dóra ledarálta demonstratívan.

A Mi Hazánk alelnöke most egy mémet közölt az oldalán, melynek felvezetőjében utal arra, hogy a Facebook „naponta darálja le” emberek millióinak szellemi termékét, mert az állítólag „ellenkezik a közösségi irányelvekkel”. Hadd tegyem hozzá, egyes együttesek, személyek vagy internetes oldalak nevét, mint például Toroczkai László, a Romantikus Erőszak (Romer) vagy a kuruc.info leírni sem lehet.

És igencsak ideillik a magam esete is. Kilencven napra megvonták tőlem az élő közvetítés és a hirdetés jogát, mert megosztottam a Romer új, Trianon századik évfordulójára írott albumának linkjét.

Miután ennek dacára kitettem az együttes koncertjéről két képet, tesztelendő a rendszert, figyelmeztettek, hogy tiltás jön. Amikor pedig egy hónappal később beválogattam a kedvenc fotóim közé (magam voltam látható rajta az egyik fiammal, senki más), értesítést kaptam, hogy egy napra le vagyok tiltva. Ehelyett törölték tízéves a profilomat, mind az 5000 ismerőssel, több általam kezelt oldallal együtt, beleértve a Borbély Imre szellemi öröksége oldalt is. Még az általam alapított csoportok oldalának háttérképét is, tehát mindent, amit valaha feltettem e közösségi felületre. És mindezt azért, mert az ő gondolatrendőrségük által üldözött együttes koncertjén készült képet emeltem be a legfontosabbak közé magamról és a kisebbik fiamról.

Hosszan sorolhatnám a botrányosabbnál botrányosabb eseteket jobboldali véleményformálók minden alap nélküli tiltásáról, bejegyzések törléséről, hirdetésük visszautasításáról. Dúró Dóra a mémen az épp ledarálandó könyvvel látható, felül a kérdés: „miért kellett ezt a könyvet ledarálni”. Majd alatta a Facebooktól kölcsönzött válasz: „mert ütközött közösségi irányelveinkkel”.

Igen, így kell ezt!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.