Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A klíma-hiszti csak eszköz

Soha akkora médiapublicitást nem kapott erdőtűz, mint az idei brazíliai, egyébként sajnálatos természeti katasztrófa. A mesterségesen keltett hiszti az egekbe szárnyalt, átlagemberek tömegei osztogatták az apokaliptikus víziókat. Ahhoz, hogy kiderüljön: évekkel ezelőtt, amikor épp nem Trump-párti, jobboldali kormánya volt Brazíliának, ennél sokkal nagyobb erdőtüzek pusztítottak, sokkal kisebb médiavisszhang mellett.

A sajátos jelenség oka egyrészt az, hogy a közösségi média a globális háttérhatalom kezében van, ők manipulálják a Google-kereső alatt a legtöbb ember telefonján megjelenő hírek sorrendjét és szelekcióját, a YouTube-csatornák ajánlatait, ők cenzúrázzák a Facebookot a maguk értékrendje és politikai céljai szerint. És a sort még folytathatnám.

Másrészt, mivel a klasszikus ideológiák mentén megalakult pártok népszerűsége lejtmenetben van, a globális erők a zöldeket igyekeznek felfuttatni, nem kis sikerrel, mint nekik messzemenően megfelelő, általuk uralt, általuk mozgatott politikai alternatívát. Ehhez pedig jól jön a klíma-hiszti. Hadd illesszem ide egy jó barátom zárt körben megfogalmazott gondolatait.

„A klímaváltozás nem hoax (álhír – BZSA), hanem tény. Hogy ennek az emberi tevékenység kiváltója vagy felgyorsítója, az nem tény, de egy nagy eséllyel valószínűsíthető állítás… Ugyanakkor egy rakás klímaváltozással kapcsolatos vagy azt ürügyként felhasználó hoax van, ez is tény. Tehát van klíma-hoax, de nem maga a klímaváltozás az. Ez amúgy jellemző a baloldalra. Rámutatnak egy létező problémára, és az az elleni harc jegyében ráépítenek egy kártékony ideológiát, ami több problémát okoz, mint amennyit megoldani vél. Marx idejében elnyomták, kizsákmányolták a dolgozók nagy részét, igazságtalanok voltak a társadalmi viszonyok? Igen. Megoldást jelentett erre a marxizmus? Nem. Viszont lett 100 millió áldozata, más pusztításokról nem is beszélve. Attól most is mentsen meg az Isten, hogy a baloldal akarja »megoldani« a klímaváltozást, pláne ne az ideológiai árukapcsolásukkal együtt.”

Ez a probléma lényege. És ehhez csak annyit tehetünk hozzá nemzeti konzervatívként, hogy a környezettudatosság legalább annyira illeszkedik a jobboldali gondolkodáshoz, mint a baloldalihoz. Sőt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 4., 10:28
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Hogy a jobb oldalnak vagy talan a bal oldalnak van-e igaza, az teljesen mindegy barataim. A klimavaltozas az letagadhatatlan teny es valo. Csak meg kell nezni, hogy mi tortenik Greenland szigeten, vagy az Eszaki sarkon es akkor minden ep eszu ember sajatmaga tapasztalhatja az emberekre es az allatvilagra egyforman karos valtozasokat. Ezt mar sem a jobb, sem pediglen a bal oldal politikusai nem tagadhatjak le. Es ha egyutt nem teszunk ez ellen, akkor hamarosan mindket oldal politikusai ra fognak majd jonni ,hogy A PENZ NEM EHETO ! Csak nehogy tul kesore jojjenek erre majd ra !

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 29., 12:51
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Tele van ostobasággal az érvelés, de nem érdekes, se amit ír, sem a cáfolat, csupán az, az érdekes, hogy miért ír, mert az szánalmas, nevetséges ostobaság…