Felhívás!

Pályázati felhívás könyvkiadására

A Scientia Kiadó, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója nyílt pályázatot hirdet erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek megjelentetésére. Olyan kéziratok beérkezését várják, amelyek bármelyik fent említett terület fontos (nem kortárs) személyiségéről, erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti sajátosságokról, érdekességekről szólnak, s amelyek ezeket a területeket, valamint Erdélyt magas színvonalon, ugyanakkor közérthetően népszerűsítik.

Pályázni magyar nyelvű, tudományos igénnyel megírt, kész kézirattal lehet. A pályázatra benyújtott kézirat terjedelme (mellékletekkel, ábrákkal, bibliográfiával stb. együtt) 150–250 oldal lehet (300–500 ezer leütés szóközökkel), kevés színes ábrával. Pályázatot bárki benyújthat, a pályázók köre nem korlátozódik erdélyi szerzőkre. A pályázati csomagnak tartalmaznia kell a következőket:

– kitöltött pályázati űrlap (letölthető a sapientia.ro honlapon);

– a könyv kézirata elektronikusan (pdf formátumban);

– a szakterület egy elismert személyiségének az ajánlása;

– rövid szakmai önéletrajz és publikációs lista (több szerző esetén minden szerzőnek külön-külön), esetleg intézményi/szakmai oldal, honlap címe;

– aláírt nyilatkozat a szerző(k) részéről, amelyben kijelenti(k), hogy a kézirat saját munka/kutatás eredménye, ebben a formában még nem jelent meg semmilyen más hazai vagy külföldi kiadónál, és nem áll sem részben, sem pedig egészben publikálás alatt.

A pályázati csomagot a scientia@kpi.sapientia.ro címre kell küldeni, határidő: szeptember 30.

A beérkezett pályázatokat a Kiadói Tanács bírálja el.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.