Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A kislányokat is megölik, ugye?

Caracal, Románia, 2019. Egy valami hiba folytán emberképű szörnyeteg megölt egy kislányt. Vagy kettőt? Ötöt? Majd kiderül. A rendőrség elbukott, főnöke repül, egy egész ország fölháborodott, keresik a bűnösöket. Javasolok hármat.

Hirdetés
Hirdetés

Egyrészt akik a pénzt osztogatják. Mennyi jut a rendőrségnek, ha műszereik nem képesek három segítségkérő telefonhívás után öt perc alatt betájolni, azonosítani a helyszínt…
A párizsi nemzeti ünnepen a franciák bemutattak egy repülő kommandós rendőrt, az amerikaiaknak robotjaik vannak, gombnyomásra felkutatják a gazembert, utolérik és bumm, kész. Nálunk miért nincs, ha már vannak milliárdok amerikai lejárt fegyverekre, egy nemlétező ellenségre várva? Nemrég láttam egy tisztavatást – egy csomó újabb, óriási fizetést felzabáló társaság. Rezesbanda. Néztem a dobost: azért kapja két pedagógus fizetését, hogy időnként egy bunkóval belekólintson az oldalán lógó zajos szerkezetbe. És közben a propaganda fenntartja a feszültséget – kell a fegyver! Dino Buzzati regénye jut eszembe, a Tatárpuszta, amelyben egy hegyek között megbúvó erődben katonák várják a tatárok beözönlését, a huszadik században! Mindenki tudja, hogy őrület, de hát ez a rendszer, így szoktuk meg…

Miért nem megy a pénz inkább a rendfenntartó erőknek? (Ahova persze szakembereket, ne gimburgyán semmirekellőket alkalmazzanak).

Másrészt rend- és törvényszerető elnökünk és liberális pártja, akik immár hét hónapja akadályozzák egy törvénytervezet elfogadását, mely több joggal ruházná fel a rendőröket. Hogy ne őket hurcolják meg, ha nyakon ragadnak egy garázdát, egy drogost, egy részeg sofőrt, mert nem egyszer ők húzták a rövidebbet.

Mivel a tervezet a kormánypárté, Elnök úr zsigerből elveti, megvétózza, késlelteti, amennyire tudja. Most képesek nyugodt lelkiismerettel aludni? (Szerintem minden további nélkül, költői kérdés volt…).

Aztán meg itt van a most annyira felháborodott média. Amely állandóan csak hergel mindenféle tekintély, szigor, rend ellen. Amely miniszterasszonyt kigúnyoló taknyosokat hősként ünnepel, csendőrökre támadó „tüntetők” vállán sír, ha azok kapnak egy atyai taslit.
Aludj békében, Alexandra. A halálodért felelős nyomorultak pedig forgolódjanak álmukban is.

Zubreczky Antal

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük