Felhívás!

Visszaélhetnek gyerekeink képeivel

Visszaélhetnek gyerekeink képeivel Tech-Tudomány

Szeptemberben, az iskolakezdés apropóján megszaporodnak a közösségi médiában a mosolygó, nevető gyerekekről közzétett fotók. A jelenség azonban súlyos biztonsági kockázatokat rejt mind a gyerek, mind annak családja számára.

Egy felmérés szerint az Egyesült Királyságban a szülők 53%-a készül megosztani képeket a gyermekéről, amint épp iskolába készül a tanév első napján. A biztonsági szakértők szerint azonban jó óvatosnak lenni, hiszen gyermekeink ártatlan képeit könnyen ellophatják és rosszindulatúan felhasználhatják a netkalózok.

Az Egyesült Királyságban több olyan esetre volt példa, amikor a szülők által gyanútlanul közzétett fotókat idegenek lementették, majd újra feltöltötték hamis profilokra. Ugyanakkor a gyerekekről készült fotók a pedofilok, csalók vagy akár betörők figyelmét is felkelthetik. Ennek ellenére csak az Egyesült Királyságban évente 1,3 milliárd ilyen képet töltenek fel a szülők a közösségi oldalakra. Ezek egyharmada olyan információkat is elárul, mint hogy hová jár a gyermek iskolába, vagy hol lakik a család.

Az Egyesült Királyságban legalább 80.000 pedofil van jelen a közösségi médiában. Az egyik mód a képekkel való visszaélésre az úgynevezett „deep faking”, amelynél a gyerekek képeit pornografikus felvételekkel montírozzák össze, majd megosztják pedofil oldalakon.

Szakértők szerint 2030-ra a fiatalokkal szemben elkövetett online személyiség lopások kétharmadáért a gyerekkori képek megosztása lesz a felelős.

(Daily Mail)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.