Hirdetés
Hirdetés

Virtuális univerzumot indít a Facebook

Virtuális univerzumot indít a Facebook Tech-Tudomány

A Facebook szerda esti Oculus Connect nevű eseményén leplezte le következő nagy projektjét, ami már egyértelműen jelzi, hogy Zuckerbergék egyik fő célja, hogy a virtuális valósághoz (VR) is odaragasszák a felhasználókat, akik kvázi a második életüket fogják a szolgáltatás előtt élni. A Horizon egy olyan VR-ban játszódó univerzum, ahol a netezők saját tereket építhetnek, játszhatnak, kommunikálhatnak a barátaikkal, vagy csak felfedezésre indulhatnak.

Hirdetés
Hirdetés

A Horizon bétája 2020-ban indul el, és mint kiderült, a Facebooktól nem meglepő mód erős hangsúly lesz a közösségi funkciókon. A felhasználók saját avatart készíthetnek, együtt fogyaszthatnak tartalmakat ismerőseikkel, legyen szó videókról, vagy közösen játszhatnak. A virtuális univerzumban Horizon Locals néven említett vezető karakterek is lesznek, akik amellett, hogy végigvezetik a felhasználókat a helyszíneken, megvédi a rendet a trolloktól. A bétára itt lehet jelentkezni, a bekapcsolódáshoz természetesen szükség lesz egy Oculus Quest, vagy Rift headsetre is.

Ennek kapcsán a Facebook október 25-én leállítja már létező közösségi VR-szolgáltatásait, a Facebook Spaces-t és az Oculus Roomsot, mivel azok így kvázi feleslegessé válnak. Előbbiben saját, díszíthető VR-tereket hozhattak létre a felhasználók, míg utóbbi főleg közös csetelésre, videózásra készült. A Horizon viszont egyben fogja mindezeket kínálni.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük