Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Néhány év múlva akár már űrhotelbe is foglalhatunk szállást

Néhány év múlva akár már űrhotelbe is foglalhatunk szállást Tech-Tudomány

Bemutatták a Von Braun Station űrhotelt. A Gateway Alapítvány célja, hogy 2025-ben kilőjék az űrállomás-szállodát, és 2027-re már készen álljon a turisták fogadására.

Hirdetés
Hirdetés

A holdraszállás ötven éve történt, az emberek pedig ma már azon gondolkodnak, hogy elmeneküljenek a Földről a rejtélyes űrbe – írja a CNN.

A kaliforniai Gateway Alapítvány bemutatta a Von Braun Station űrállomáshotel látványtervét, mely a csillagok közt kering majd. Az alapítvány célja, hogy 2025-ben kilőjék az űrhajó-szállodát, és 2027-re már készen álljon a turisták fogadására.

Az alapítvány által tervezett űrállomás nevét Wernher von Braunról,  egy repülőgépmérnökről kapta, aki úttörő szerepet játszott a német, majd az amerikai rakétatechnika fejlesztésében. A mérnők az Apollo-programban is részt vett.

A Von Braun Station csak egy a sok fejlesztés közül, amely az űrturizmusra épül. A Virgin Galactic, Elon Musk SpaceX cége és Jeff Bezos Kék eredet légtér cége is azt tervezi, hogy kirándulásokat szervez az embereknek az űrbe.

Egy luxus űrhotel, az Aurora Station látványtervével 2019 elején egy amerikai űrtechnológiákkal foglalkozó startup, a Orion Space is előállt, és reményeik szerint 2022-re már az űrben kering luxushoteljük.

Tim Alatorre, a Gateway Alapítvány vezető tervezője elmondta, a gravitáció problémáját úgy oldották meg, hogy az űrállomást huszonnégy alkatrészből álló forgó kerékként alkották meg, mivel a körkörös mozgás mesterséges gravitációt hoz létre.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások