Felhívás!

Misztikus kéklő spirál tűnt fel az éjszakai égbolton Új-Zéland felett

Misztikus kéklő spirál tűnt fel az éjszakai égbolton Új-Zéland felett Tech-Tudomány

Látványos kék spirált fedeztek fel az éjszakai égbolton Új-Zéland felett a lakosok. Hamar elindultak a találgatások, hogy mi okozhatja a furcsa jelenséget, de hamarosan kiderült, hogy emberi tevékenység okozta a látványt, a SpaceX egyik rakétája engedte ki a felesleges üzemanyagát.

Rejtélyes neonkék fényből álló spirált láttak az égen Új-Zéland felett vasárnap este – írja az Independent.

A szemtanúk szerint a ködös kék fények úgy néztek ki, mintha egy kis galaxis formálódna az égen. A közösségi médiában hamar szárnyra keltek a képek és találgatások, hogy vajon mi okozhatta a jelenséget.

Hamarosan kiderült, hogy a látvány forrása a SpaceX egyik rakétája, amely nem sokkal a start után kiengedte az üzemanyagot. A New Plymouth-i csillagászati társaság is megerősítette, hogy a jelenséget emberi tevékenység okozta.

„A ma este fél nyolc körül az égen látott spirál nagy valószínűséggel egy SpaceX rakétaindításból származó üzemanyagfelhő volt” – írta a társaság.

A SpaceX rakétája azért szabadult meg a felesleges hajtóanyagtól, hogy ezzel minimalizálják a jármű felrobbanásának kockázatát. Az üzemanyagot olyan magasságban engedik ki, ahol az gyorsan eloszlik, és nem jelent környezeti veszélyt a Földre.

(Hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.