Hirdetés
Hirdetés

Megszülettek az világ első génmódosított ikrei Kínában

Megszülettek az világ első génmódosított ikrei Kínában Tech-Tudomány

Egy kínai kutató azt állítja,hogy emberi magzatokon végzett génmanipulációs kísérletei sikerrel jártak, így megszülettek a világ első génmódosított csecsemői – írja az Associated Press hírügynökség. 

Ho Csienkuj célja az volt, hogy olyan embereket hozzon létre, akik immúnisak a HIV-vírusra, amely Kínában komoly egészségügyi problémát jelent.

A kutató elmondta, hogy a kísérlet eredményeképp ikrek születtek, azt azonban nem árulta el, hogy kik a csecsekők szülei. Ho Csienkuj azt állítja, összesen hét pár vett részt a kísérletben, hét nőnek ültetett be génmódosított embriókat, de csak egy esetben járt sikerrel.

Hirdetés
Hirdetés

A tudományos közvéleményt megosztotta a professzor kísérlete: sokak szerint Ho Csienkuj veszélyes vállalkozásba kezdett, és amit tett, nem más, mint barbár emberkísérlet, mivel a génmanipulációs technológia még nem eléggé fejlett ahhoz, hogy embereken alkalmazzák az ilyen eljárásokat.

A professzor még nem publikálta felfedezését, amit egyébként még senki nem erősített meg, bár egy amerikai tudós azt állítja, együtt dolgozott a kínai professzorral, akinek szerinte megvan az eljáráshoz szükséges tapasztalata.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük