Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Laposföldhívő-expedíció indul „a világ szélére”

Laposföldhívő-expedíció indul „a világ szélére” Tech-Tudomány

Nagyszabású küldetést szervez a Nemzetközi Laposföld Konferencia nevű szervezet. Az expedíció jövőre indulna, és a célja eljutni a világ szélén található jégfalhoz, amely azon a földrészen fekszik, amit jelenleg Antarktisz néven ismerünk.

A laposföld-hívők többsége úgy tartja, hogy az Antarktisz nem a földgolyó déli kupakján van, hanem körülöleli a földkorongot, és a végső határon pedig egy monumentális jégfal zárja le a világot. Ennek magasságát 50 méterben adják meg, vastagsága viszont kilométerekre rúghat.

Hirdetés
Hirdetés

Robbie Davidson, a szervezet alapítója a Forbes magazinnak azt mondta, nem fognak leesni a világ pereméről, mert úgy gondolják, hogy a földkorong felett egy bura található, mint a népszerű hógömbökön.

Érdekes ellentmondás, hogy a sarki utazáshoz használt hajó – mint minden tengerjáró – nyilvánvalóan GPS-navigációval jut el céljához, miközben a laposföld-elméletbe a műholdak értelemszerűen nem férnek bele. Az elszánt hívők azonban számos helyettesítő eljárást képzelegtek már össze, amelyek szerintük megmagyarázzák, hogyan működhet mégis a GPS és a többi műholdas technika. Ezek között beszélnek nagy magasságú léghajókról, mikroballonokról, a felhők fölött rejtegetett légibázisokról és hasonlókról – mindezt természetesen titokban tartja a nagy összeesküvés, amelynek célja az emberiséget abban a tévhitben tartani, hogy a Föld gömbölyű.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások