Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jobb megoldás lehet a varázsgomba, mint az antidepresszánsok

Jobb megoldás lehet a varázsgomba, mint az antidepresszánsok Tech-Tudomány

Egy friss, fázis 2-es klinikai kutatás eredménye kimutatta: a pszilocibin, vagyis a varázsgombák aktív összetevője hatékonyabb a depresszió kezelésében, mint a hagyományos szelektív szerotoninújrafelvétel-gátló antidepresszánsok (SSRI-k) – írja a Futurism.

Hirdetés
Hirdetés

A közepes és súlyos depresszió esetén a pszilocibin és az SSRI-k ugyanolyan eredményeket hoztak, de a The New England Journal of Medicine tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a pszilocibin azért lehet jobb megoldás a depresszió kezelésére, mert kevesebb mellékhatással jár az alkalmazása, és az SSRI-kre nem reagáló betegeknél is lehet vele eredményeket elérni – mindkettő természetesen csak akkor, ha szakember felügyeli a szedését.

A kutatás során a résztvevők két pirulát kaptak: az egyikben placebo, míg a másikban vagy szerotoninújrafelvétel-gátló, vagy pedig pszilocibin volt. A résztvevőszám alacsony volt, csak néhány tucat alannyal dolgoztak a szakértők, így érdemes lesz nagyobb alanyszámmal is megismételni a kísérletet.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük