Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Haladjon minden egyszerűen – korlátlan adatforgalmú szerverek (X)

Haladjon minden egyszerűen – korlátlan adatforgalmú szerverek (X) Tech-Tudomány

Manapság az akadálymentes, gördülékeny munkavégzés alapfeltétele az informatikai rendszer biztos működése. Sokszor tapasztalja, hogy nem elérhető a szerver, egy-egy munkafolyamat során szerverhibát jelez, az e-mail-küldés sem zökkenőmentes vagy teljesítmény problémák merültek fel? Ezen kellemetlenségek kiküszöbölésére nyújtunk segítséget a következőkben.

Az új webhelytulajdonosok többsége általában a megosztott tárhelyeket választja, mivel a kisebb cégek, induló vállalkozások, egyesületek számára a szerver feladata, hogy kiszolgálja weboldal működését, de kiemelkedő erőforrást, egyedi programozást nem igényel. Azonban elég gyorsan kiderül, hogy ez nem elégséges vagy nem működik elég hatékonyan.

A dedikált szerver egy olyan teljesen saját szervert jelent, amelyet egyetlen természetes/jogi személy használ. A többi tárhely típustól (VPS, hibrid szerverek, felhő stb.) elsősorban az különbözteti meg, hogy a legtöbb tárolási lehetőség két vagy több felhasználó között osztja meg a szervert. Például a felhőalapú tárhely-platformok egy fizikai szerver erőforrásait több virtuális gép között osztják szét. A dedikált szerver esetében minden erőforrás kizárólag az ügyfél rendelkezésére áll. Ezért a dedikált szerverek a leghatékonyabbak egy komolyabb weboldal számára.

Dedikált szervereket olyan webhelyek esetében ajánlanak a szakemberek, amelyek mérete, forgalma, funkcionalitása meghaladja az osztott tárhely vagy a virtuális magánszerver kínálta lehetőségeket.

A dedikált szerver fokozott adatbiztonságot is jelent

A dedikált tárhelyszolgáltatás lehetővé teszi az optimális biztonságot a webhely és az ott tárolt felhasználói információk számára. Ugyanakkor a dedikált szervereken optimalizálható a szerverek terhelése. Tehát a webhelyre érkező forgalom mérete nagymértékben befolyásolhatja a szerver működését. Ha az adott webhely naponta legalább ezer egyedi látogatót fogad, akkor már érdemes fontolóra venni egy dedikált szervert vagy egy VPS-t. Minél gyorsabban tölt be ugyanis egy weboldal és minél kisebb a várakozási idő, annál jobb ügyfélélményt tud nyújtani, elégedettebbek lesznek a felhasználók.

Újabb előny: a dedikált szerver lehetővé teszi az egyéni programozást

A Forpsi dedikált szerverei teljes szabadságot biztosítanak a szerver oldali erőforrások és lehetőségek terén, és hozzájárul, hogy a vállalkozás tovább növekedhessen, immáron teljesen saját online környezetben. A cégcsoport több adatközponttal is rendelkezik szerte Európában.

Az adatközpontok maximális internetkapcsolatot és biztonságot kínálnak az adatok számára, emellett 24/7 professzionális technikai támogatást biztosítanak a cég munkatársai. Adatközpontjaik kulcsfontosságú technológiái: az áramellátó rendszer, a hűtés és az ügyfelek igényeinek megfelelő redundáns internetkapcsolat. Saját tartalék áramellátó rendszerrel vannak felszerelve az adatközpontok, és ahogyan ez az egység, úgy minden rendszer üzemeltetéséhez 100%-ban megújuló energiát használnak. Egyéni szerverbérlési ajánlatért vagy technikai útbaigazításért a megszokott telefonos kapcsolattartás mellett lehet választani a chat-en keresztüli ügyintézést. (X)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük