Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ezzel az egyszerű trükkel hatékonyan védheti telefonját a lehallgatástól

Ezzel az egyszerű trükkel hatékonyan védheti telefonját a lehallgatástól Tech-Tudomány

Maine állam független szenátora, Angus King a Pegasus-botrány kapcsán megosztott egy egyszerű trükköt az Associated Presszel, amivel megnehezíthető a kémek és hackerek dolga – szúrta ki a Szabad Európa.

Hirdetés
Hirdetés

King az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) ajánlását követve hetente egyszer kikapcsolja, majd bekapcsolja a telefonját, ami ugyan nem tűnik egy túl bonyolult dolognak, a felhasználók jelentős része mégsem teszi.

Újraindításkor a felhasználói interakciót nem igénylő, úgynevezett zero-click módon bejutó kémszoftverek (mint amilyen a Pegasus) is törlődnek a memóriából a modern operációs rendszerek hatékony szűrői miatt, így azokat ismét „be kell vetni”.

Az NSA szerint természetesen ezzel az egyszerű trükkel nem vagyunk teljesen védettek, de a kiberbűnözőknek nehezebb dolguk lesz – bár ha egy hacker igazán kitartó és figyelmes, újraküldheti a vírust.

Így a legbiztosabb módszer mégis csak az, hogy a készüléket ne vigyük magunkkal azokra a beszélgetésekre, ahol tartani kéne lehallgatástól.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük