Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Brit kutatók: az emberiség még hosszú évekig együtt fog élni a koronavírussal

Brit kutatók: az emberiség még hosszú évekig együtt fog élni a koronavírussal Tech-Tudomány

A lakosság még hosszú évekig együtt fog élni az új koronavírus okozta világjárvánnyal, jelentették ki kedden a brit parlamentben kutatók. Véleményük szerint nem valószínű, hogy egy esetleges vakcina örökre eltüntetné a vírust.

Hirdetés
Hirdetés

„A fertőzés nem fog eltűnni, már egy egy endémiás fertőzéssé változott” – mondta a parlamenti meghallgatás során Jeremy Farra epidemiológus, aki a nyári ellazulását elkerülését szorgalmazta, úgy ítélve meg, hogy jelenleg „kulcsfontosságú szakaszban” vagyunk egy második hullám elkerülésének szempontjából.

„Valójában, ha lesz is vakcina vagy jobb kezelési mód, az emberiség továbbra is együtt fog élni ezzel a vírussal, hosszú-hosszú évekig” – tette hozzá Jeremy Farra.

John Bell, az Oxfordi Egyetem professzora szintén valószínűtlennek tartja, hogy az új koronavírust valaha is sikerül majd teljesen eltüntetni, a vakcina kifejlesztéséért zajló kutatások biztató eredményei ellenére is.

„A valóság az, hogy ez a kórokozó örökre itt marad, nem megy sehová”, jelentette ki John Bella a brit parlament előtt. Véleménye szerint a téli időszakokban az új koronavírus vissza fog térni.

A védőoltással kapcsolatban a szakember elmondta, hogy ha fel is fedezik, nem lesz hosszú távú hatása, ezért az oltást újra és újra meg kell majd ismételni.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük