Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Alkoholizmushoz vezet a sok kényszermosolygás

Alkoholizmushoz vezet a sok kényszermosolygás Tech-Tudomány

Egy amerikai felmérés szerint hajlamosabbak a kemény ivászatra azok a munkavállalók, akiktől elvárják, hogy munkaidejükben mosolyogjanak. Kiderült, hogy tényleg nem vezet jóhoz, ha tartósan elfojtjuk valódi érzelmeiket.

Két amerikai egyetem mintegy 1,600, nyilvános közösségben dolgozó személy ivási szokásait vizsgálta. A felmérésben tanárokat, ápolók, ügyfélszolgálati vagy vendéglátásban dolgozók vettek részt – írta a The Independent.

„Ezekben a munkakörökben a munkavállalókat a pénz motiválja, hogy visszatartsák negatív érzelmeiket, de ez nagyon fárasztó tud lenni, ha egész nap ezt kell tenniük” – nyilatkozta az egyik kutató.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyetemi kutatók felmérték ,hogy a vizsgálatba bevont személyek milyen gyakran kényszerültek érzelmeiket megjátszani, vagy azokat elfojtani.

Az eredmények azt mutatták, hogy a nap során minél többször kellett valakinek kényszerből mosolyognia, miközben nem így érzett, annál kevésbé volt képes korlátok közé szorítani alkoholfogyasztását munka után.

Az eredmények fényében a kutatók azt javasolják, hogy érdemes lenne a vállalatoknak felülvizsgálni a kötelező mosolygásra vonatkozó irányelveiket.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások