Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A Pentagon után a NASA is megkezdte az ufókutatást

A Pentagon után a NASA is megkezdte az ufókutatást Tech-Tudomány

Megkezdte munkáját az amerikai űrkutatási hivatalnál (NASA) egy mindeddig példa nélkül álló testület, amelynek különböző tudományágakat képviselő tagjai az azonosítatlan légi jelenségeket (UAP) tanulmányozzák.

A 16-fős testület különösebb hírverés nélkül, hétfőn ült össze először, hogy hozzákezdjen a köznyelvben ufóként emlegetett észlelések kutatásához a – kormányzati és kereskedelmi – polgári repülésben összegyűlt adatok alapján.

A NASA-kutatás független attól a vizsgálattól, amelyet a Pentagon indított az azonosítatlan légi jelenségek ügyében a katonai repülőgépek által jelentett és védelmi és hírszerzési szakértők által elemzett észlelések nyomán.

A két egyidejű kutatás fordulópontot jelent az amerikai kormány hozzáállásában, amely az 1940-es évektől a közelmúltig elutasította, hogy komolyan vegye az azonosítatlan repülő tárgyak (ufo) jelenségét. A hivatali nyelvben mindazonáltal az azonosítatlan légi jelenség elnevezés váltotta fel a repülő csészealjként is emlegetett ufókat.

Az ufókutató testület létrehozását júniusban bejelentve a NASA leszögezte, hogy nincs bizonyíték az UAP-ok földönkívüli eredetére. A Pentagon egy évvel korábban publikált jelentése sem talált elég adatot a 2004 óta történt több mint 140 katonai ufóészlelés természetének meghatározásához.

Vezető védelmi és hírszerzési tisztségviselők öt hónappal ezelőtt egy kongresszusi meghallgatáson elmondták, hogy a katalogizált UAP-észlelések száma időközben 400-ra emelkedett, de sok jelenségnek máig nem tudják a magyarázatát.

A magyarázatra váró jelenségek között szerepelnek olyan repülő tárgyak, amelyeknek sebessége vagy manőverezési képessége meghaladja az ismert repülési technológiák teljesítményét, vagy amelyeknek nincs látható meghajtóeszközük vagy repülésellenőrző felületük.

A NASA kutatócsapata 2023 közepére ígéri első jelentésének közzétételét.

forrás: MTI

fotó: pixabay.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük