Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A NASA szerint hamarosan találunk életet a Földön kívül

A NASA szerint hamarosan találunk életet a Földön kívül Tech-Tudomány

Jim Bridenstine, a NASA igazgatója egy múlt heti rendezvényen arról beszélt, hogy már nem kell sokat várnunk, hogy megtaláljuk a földön kívüli életet. A keresés fő célpontja a Mars lehet.

Jim Bridenstine kiemelte, hogy a NASA számára rendkívül fontos az idegen élet keresése, az utóbbi idők vizsgálatai pedig optimizmusra adnak okot – írja a Space.com. Az űrhivatal igazgatója szerint a közelmúlt eredményei alapján a földön kívüli létformák egyik lelőhelye a Marson lehet.

A vörös bolygón több olyan tényezőt is kimutattak, amelyek kedveznek az élet fenntartásának – ilyen például a komplex szerves anyagok jelenléte a felszínen. Bridenstine szerint még sok a kérdés az érintett faktorokkal kapcsolatban, de a NASA ezeket rövidesen megválaszolhatja.

A Mars lakhatóságának felderítésében három robot játszott kulcsszerepet: a Spirit; annak testvére, a közelmúltban elvesztett Opportunity; illetve a még mindig üzemelő Curiosity. A jövőben újabb marsjárók érkezhetnek az égitestre, melyek további izgalmas adatokkal szolgálhatnak.

Ilyen szerkezet lesz a NASA Mars 2020 nevű robotja, amely jövőre indulhat útnak, és a tervek alapján 2021 februárjában érkezhet meg. A marsjáró olyan mintákat fog gyűjteni, melyekben kimutatható lesz a potenciális élet jelenléte. A Mars 2020-szal nagyjából egy időben az Európai Űrügynökség is felbocsát egy eszközt, amelyet a legendás kutatónőről, Rosalind Franklinről neveznek el.

„A cél az, hogy felfedezzük az életet egy másik égitesten, ez az, amit igyekszünk elérni. És mivel nagyon sok nagyszerű szakemberünk van, jó úton haladunk” – mondta Bridenstine.

A NASA a Mars mellett a Jupiter jeges holdján, az Európén, illetve a Szaturnusz két kísérőjén, a Titánon és az Enkeláduszon is keresi az idegen létformák nyomait.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 21., 17:23
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A kutatas ,a felfedezes ez mind szep dolog.De azert jo volna a sajat bolygonkra,a Foldre is vigyazni,mert ahogyan haladunk,nehogy 100-200 ev mulva ,vagy talan meg hamarabb,ez is ugy nezzen majd ki,mint a Mars !

 • User
  Dátum: 2019. február 22., 13:14
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hivatalosan hallgat a NASA, nemhogy életet hanem már földönkivüli civilázációkkal évtizedek óta tart kapcaolatot az USA kormánya és nemcsak…

  • User
   Dátum: 2019. február 22., 16:52
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Állítólag a Föld belsejében is van egy civilizáció.elképzelem,hogy milyen jól úszkálhatnak a jó forró föld alatti ‘lében ‘