Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A NASA reprodukálná az élet keletkezését

A NASA reprodukálná az élet keletkezését Tech-Tudomány

Egy laborban utánozták le, hogyan keletkezhetett élet az ahhoz szükséges összetevőkből az óceán fenéken 4 milliárd éve. Az eredmények kulcsfontosságúak abban, hogyan alakulhatott ki az élet a Földön.

„Megérteni, hogy meddig lehet jutni csupán szerves anyagokkal és ásványokkal, mielőtt egy valódi sejt kialakul, nagyon fontos annak megértésében, hogy milyen típusú környezetben jöhet létre élet” –mondta Laurie Barge, a vizsgálat vezetője és a tanulmány elsődleges szerzője. Ezen kívül vizsgálni kell, hogy a légkörre, az óceánra és az ásványokra hogyan hatnak az óceán fenéki nyílások, mindez pedig segít annak megértésében, hogyan történhetett mindez más bolygókon – tette hozzá.

Ezek a kürtők a körülöttük lévő tengervízzel kölcsönhatásba lépnek, és olyan környezetet alakítanak ki, amelyre állandó fluxus jellemző, ami szükséges az élet kifejlődéséhez, változásához – írja a NASA. Ezt a sötét, meleg közeget a Földből származó kémiai energia hajtja, és ez lehet a kulcsa az élet kialakulásának, messze a Naprendszerünktől, messze a Nap melegétől. Ha ilyen hidrotermális repedések léteznek a Földön, lehetnek más bolygókon is.

„Megmutattuk, hogy a korai Földhöz hasonló körülmények között – és talán más bolygókon is – egyszerű reakciók során aminosavak és alfa-hidroxisavak alakulhattak ki” – jelentette ki Barge. A kutató és csapata tovább folytatja a munkát, azt vizsgálva, hogy miként alakulhattak ki még komplexebb molekulák. Mindez segíti megérteni az élet eredetét és azt, hogyan jöhet létre máshol is élet.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások