Hirdetés
Hirdetés

A Facebook betiltja platformján a holokauszttagadást

A Facebook betiltja platformján a holokauszttagadást Tech-Tudomány

A Facebook megtiltja platformján a holokauszttagadást – jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója hétfőn a vállalat hivatalos blogján.

Hirdetés
Hirdetés

Zuckerberg közölte: az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák.

“Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indítk a Facebookon, azonnal hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy pontos információkat kaphasson” – fogalmazott Zuckerberg. Leszögezte: e döntés a számára is “belső küzdelemmel” járt, hiszen arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása.

Muszáj “vonalat húzni” az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között – hangsúlyozta, hozzátéve: “a világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes megoldás”.

“A növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben” – fogalmazott a közösségi médium vezetője. Zuckerberg közölte azt is, hogy az intézkedést a Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

A Facebook az elmúlt hetekben több gyűlöletkeltő mozgalom fiókjait törölte és betiltotta, és korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járványra vonatkozó szándékosan félrevezető információk közlését illetően is.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 13., 15:51
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Mindenki törölje a Facebook-fiókját, s akkor aztán tilthatnak, amit akarnak. Csakis rajtunk múlik, meddig tűrjük még ezt a diktatúrát. Mi saját magunkat vetettük alá neki!

 • User
  Dátum: 2020. október 14., 10:33
  ÉRTÉKELÉS: 0

  De, sajnos a Facebook diktatorikus eszközöket használ. Megszabja, miről szabad beszélni, ha kilépsz a sorból, azonnal büntet, akár végleges törléssel is, magánál tartja az archívumodat stb. Rád erőszakolja a golabalizmust és a másságot, mint “értéket”, ha nem fogodod el, kiiktat. Ha pl. “magyarkodsz”, akkor is kiiktat. Csak az ő véleménye a szent, azt kell követni, a másét bünteti. Ez is egyfajta diktatúra. Ő diktálja, hogy miként viselkedj.

  • User
   Dátum: 2020. október 14., 12:11
   ÉRTÉKELÉS: 5

   A Facebook egy magánvállalat. Ad egy felülelet melyet lehet, de nem kötelező használni. Azon a szabályokat – a törvényes kereteken belül – ők hozzák meg. Ezt vagy elfogadod, vagy nem, de akkor ne csodálkozz, ha törölnek. Senki nem kényszerít, hogy ott írjál, van 1001 más lehetőség kifejezni a véleményed.
   Nem védeni akarom a facebook-ot, mert nem szeretem őket. De ez nem diktatúra. A diktatúra ami itt volt vagy ami most Észak Koreában van. Amikor ha mást gondolsz, akkor lehet nem is éled túl. Esetleg cenzúrának lehet nevezni, de ez is kérdéses. Mert teljes szabadságot nem lehet adni, mert mindenkinek más az értékrendje. Ha nincs kontroll, anarchia lesz. Hol a határ, mit lehet megengedni? Holokauszt tagadás mehet, akkor magyarok elleni gyűlöletkeltés is rendben van? De tovább is mehetünk, van akinek a pedofília, terrorizmus is rendben van. Azokat is engedjük? Cenzúra kell, pont ahogy törvények, szabályok is kellenek. Az is egyfajta cenzúra, ha nem tartod be, jön a büntetés.
   A FB nem ez a gond, hanem a megfigyelés, illetve a burokba zárás. Ez ellen miért nem tiltakoztok? Tudja a baráti körötöket, hol laktok, mikor hol vagytok, hogy néztek ki, miket vásároltok, milyen oldalakat olvastok. Többet, mint amit a szeku tudott. Ebből pénzt keres, ez az ára a Facebooknak: a magánéleted és szokásaidat adod el nekik. Ezen felül pedig bezár egy burokba, mert ha valami iránt érdeklődsz, akkor mind azonos témájú reklámokat, posztokat ajánl. Egy idő után nem is tudod, hogy létezik alternatíva is. Így terjed aztán a sok hülyeség is, elnézést, kinek nem inge ne vegye magára.