Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Wimbledon is elesett

Wimbledon is elesett Sport

A koronavírus-járvány miatt törölték a wimbledoni tenisztornát. Így 1945 óta az idei lesz az első év, amikor nem kerül sor a legendás füvespályás viadalra. A brit sajtó gyakorlatias döntésként értékelte a felfüggesztést.

„Ez egy olyan döntés, amelyet nem könnyen hoztunk meg, és amellyel a legnagyobb mértékben figyelembe vettük a közegészségügyet, valamint mindazok egészségét, akik ellátogatnának a wimbledoni tornára” – fogalmazott Ian Hewitt, az All England Club igazgatótanácsának elnöke, hozzátéve, hogy a rendelkezésükre álló erőforrásaikat a koronavírus elleni harc támogatására fordítják. A 134. wimbledoni tornára így 2021. június 28. és július 11. között fog sor kerülni.

Hirdetés
Hirdetés

A wimbledoni tenisztorna a legutóbbi nagy sportesemény, amit a vírus miatt nem rendeznek meg, ugyanis korábban már eldőlt, hogy a 2020-as Európa-bajnokságot és a tokiói olimpiát is egy évvel elhalasztották.

A Guardian szerint a nemzetközi sportéletre gyakorolt hatása mellett az első lemondott Grand Slam-torna arra is utal, hogy a nyári szórakozási lehetőségek is folyamatosan ritkulnak. A Times cikkében azt taglalta, hogy az olyan okos és tapasztalt veteránok, mint Roger Federer és Serena Williams meg fogják érteni, miért nem versenyezhetnek az idén az All England Clubban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük