Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszavárják Cristinát

A román sportajtó és a különféle internetes fórumok, közösségi oldalak bejegyzéseinek tanúsága szerint értelmezhető módon nyilatkozott Cristina Neagu kézilabdázó, amikor közölte, hogy év végéig visszavonul a román női válogatottból.

Hirdetés
Hirdetés

Sokan még most is azt remélik, az „év végéig” kifejezés voltaképpen azt jelentheti, a decemberi, spanyolországi világbajnokságon már vállalja a játékot. Egyelőre annyit lehet tudni, a klubcsapatában, a CSM Bukarestben Cristina Neagu többször remekelt, néhányszor szenzációsan játszott, 10-15 gólos román bajnoki vagy nemzetközi mérkőzései voltak. Például legutóbb a Podravka Vegeta ellen 36-31-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen 14, a SCM Rm. Vâlcea elleni román bajnoki rangadón 15 gólt lőtt, igaz, utóbbi a vâlceaiak 31-30-es győzelmével zárult.

Cristina Neagu idén áprilisban jelentette be azt, hogy év végéig visszavonul a válogatottból, de jövőben ismét vállalná a játékot, sőt, szeretne részt venni a csapattal a 2024-es, párizsi nyári olimpián, noha akkor már 36 éves lesz. Azt is elmondta, ha a román válogatott kijutott volna a tokiói olimpiára, utána véglegesen visszavonult volna, és edzőként folytatná. Amikor a 2021. évi szünetet bejelentette, előbb ő is értelmezhetően, feltételes módban fogalmazott, de a nyilatkozata végén egyértelműen célzott arra, hogy a decemberi világbajnokságon és előtte, a jövő évi Európa-bajnokság selejtezőin a lányoknak – azaz csapattársainak – nélküle is meg kell küzdeniük az ellenfelekkel. Már korábban többször panaszolta, hogy túlságosan sokat várnak tőle, sokszor az volt az érzése, egyedül kellene megnyernie a mérkőzéseket. Tény az, hogy a román női válogatott e heti, Feröer és Ausztria elleni Eb-selejtezőin Cristina Neagu nincs a román keretben. Hiányzása kapcsán merültek fel a kérdések, hogy vajon a tavaszi bejelentése 2021. december 31-ig szól-e, vagy december 2-ig, a spanyolországi vb kezdetéig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük