Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszavágott a Sepsi OSK

Visszavágott a Sepsi OSK Sport

Három a magyar igazság – úgy látszik, ez a Sepsi OSK mottója is, miután a sepsiszentgyörgyi együttes harmadik nekifutásra legyűrte a Topolyai SC-t. Ez volt a felkészülési időszak első győzelme a piros-fehérek számára, emellett két döntetlent játszottak és ugyanannyi vereséget szenvedtek el. A csapat hazatért Sepsiszentgyörgyre, és itthon folytatja a ráhangolódást a pontosan egy hét múlva kezdődő bajnokságra.

Hirdetés
Hirdetés

A kéthetes ausztriai edzőtáborozás során a Sepsi OSK két alkalommal is összecsapott a vajdasági Topolyával, előbb négygólos mérkőzésen nem bírtak egymással (2–2), majd 1–0 arányban alulmaradtak. Ezen kívül a horvát élvonalban érdekelt Eszék ellen is leikszeltek (1–1).

Ausztriából hazafelé tartva a piros-fehér mezes csapat tett egy kitérőt Felcsúton, ahol két mérkőzést is lejátszott a MOL-kupán. A felkészülési tornán az OSK először azzal az FC DAC 1904 együttessel mérte össze erejét, amellyel tavaly Dunaszerdahelyen már megmérkőzött, akkor a sepsiszentgyörgyi együttes 3–2-re diadalmaskodott. Ezúttal a felcsúti Puskás Akadémia egyik edzőpályáján játszottak, és mindkét csapatnak volt szurkolótábora. Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult, aztán a szünet után az Európa-liga selejtezőjére készülő felvidéki együttes alig hét perc alatt háromszor is betalált. A szlovák Lukáš Čmelík, az ukrán Stanislav Bilenkyi és a szlovák Ľubomír Šatka is eredményes volt, 3–0-ra nyert a DAC.

A felkészülési torna második napján ismét a Topolyai SC volt az ellenfél, a csapatok tíz nap alatt harmadszor is egymásnak feszültek. A sepsiszentgyörgyiek harmadik próbálkozásra háromgólos győzelmet arattak, László Csaba együttese félidőben már 2–1-re vezetett, köszönhetően Gabriel Vașvari és Fülöp István találatainak. Szünet után Ioan Andrei Dumiter állította be a 3–1-es végeredményt, így a Sepsi OSK győzelemmel zárta a felkészülési időszakot. A háromszéki csapat július 12-én 18.30-tól kezdi meg az új idényt, amikor is az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitómérkőzésén az FC Voluntari vendége lesz.

Egy másik hír a Sepsi OSK háza tájáról a csapat gólkirályával, Ibrahima Tandiával kapcsolatos, az együttes meghatározó játékosa Szaúd-Arábiába, az Al Hazem csapatához igazolt. A francia-mali kettős állampolgárságú játékos hároméves szerződést kötött a szaudi élvonalbeli csapattal, amelynek a román U21-es ifjúsági válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Daniel Isăila a vezetőedzője. A Digi Sport szerint a 25 éves labdarúgóért 600 ezer eurót kapott a háromszéki klub, állítólag Tandia évente 400 ezer eurót keres új klubjánál. Az előző szezonban Tandia 34 mérkőzésen lépett pályára a Sepsi OSK színeiben, 11 találatot szerzett, illetve 5 gólpasszt is kiosztott. A támadó 2018 februárjában igazolt Sepsiszentgyörgyre, akkor 17 meccsen ötször volt eredményes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások