Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kétféle duatlonban versengett

Kétféle duatlonban versengett Sport

Javában zajlik a multisport triatlon-Európa-bajnokság, amely minden idők legjelentősebb Maros megyei multisport-rendezvénye.

Hirdetés
Hirdetés

Elitkategóriában Dániel Attila képviselte Háromszéket duatlon és krosszduatlon próbákban, de az amatőr kategóriákban több sepsiszentgyörgyi is érdekelt volt. A multisport Eb záróakkordjaként vasárnap rendezik a középtávú triatlon viadalt, ahol a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombornak szurkolhatunk.

Idén először rendeztek multisport triatlon-Európa-bajnokságot Erdélyben, azért multisport, mivel hat Európa-bajnokságot foglal magába: krossztriatlon (úszás, hegyikerékpározás, futás), középtávú triatlon (úszás, kerékpározás, futás), sprint duatlon (kerékpározás, futás), krosszduatlon (hegyikerékpározás, futás), aquatlon (úszás, futás) és aquabike (úszás, kerékpározás). A versenyen több mint 1700 sportoló állt rajthoz.

A sepsiszentgyörgyi Dániel Attila úgy döntött, duatlon és krosszduatlon próbákon indul az Eb-n, ennek megfelelelően készült fel. Sajnos, utólag derült ki, hogy a két versenyszámot kevesebb mint 48 óra választja el egymástól, meglehetősen kevés időt hagyva a regenerálódásra. Attila nem ijedt meg a kihívástól, mindkettőt teljesítette.
Elsőként múlt vasárnap az országúti duatlon Eb-n állt rajthoz, ahol 5 km szaladást, 20 km kerékpározást és 2,5 km szaladást kellett teljesítenie Marosvásárhely központjában.

– Meglepődve tapasztaltam, hogy a szakág krémje indult a versenyen, így tudtam, nehéz dolgom lesz. Az első 5 km futás négy 1,25 km-es körből állt, 180 fokos fordulókkal a körök végén. Az volt a taktikám, hogy az élbollyal maradok, és próbálom tartani a tempót. Ez két körig sikerült is, de aztán leszakadtam, így 1 perc 25 másodperces hátrányból érkeztem a depóba. Biciklin egy holland fiúval tekertem végig a 20 km-t, nagyjából azonos idővel, mint az élboly, összesen 8 mp-t vertek ránk. Az utolsó 2.5 km-en egy kicsit elfogytam, és a holland srác megelőzött, a 22. helyen értem célba, amire nagyon büszke vagyok, és most már teljes mértékben tudom, hogy mire kell koncentráljak a jövőben – mesélte Dániel Attila.

A sportolónak nem sok ideje jutott a pihenésre, ugyanis kedden már a krosszduatlonon indult a Szováta környéki terepen. Itt is népes mezőny vonult fel, de csak Attila, illetve a többszörös világbajnok spanyol Emilio Martin versenyzett két nappal korábban a duatlon erőpróbán. „Nagyon fájt mindenem, a terep nagyon kemény volt, de a 34-35 fokos hőmérséklet sem segített. Az első 7 km-es futás meglepően jól ment, hetedikként értem a depóba, és az első két bringakör is jól sikerült, de a másik kettő már a túlélésről szólt. Sajnos visszacsúsztam a 15. helyre, amit megtartottam az utolsó futáson, így az elit és U23 kategóriában is a 15. helyen érkeztem be, és ami meglepett, sikerült megvernem Emilio Martint” – részletezte a duatlonista, aki megköszönte szponzorainak a támogatást (Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Prodent, Sepsi Rekreatív, Bellotto, Izostar, Combridge, Zone3).

Duatlon Eb: 1. Benjamin Choquert (Franciaország) 00:55:42, 2. Emilio Martin (Spanyolország) 00:55:49, 3. Angelo Vandecasteele (Belgium) 00:55:51, … 22. Dániel Attila (Románia) 00:59:36. Kroszduatlon Eb: 1. Arthur Serrieres (Franciaország) 01:37:38, 2. Andreas Silberbauer (Ausztria) 01:39:14, 3. Filippo Rinaldi (Olaszország) 01:41:40, …15. Dániel Attila 01:50:45. Amatőr kategória, 25–29 éves korcsoport, férfiak: 5. Imreh László (Románia) 02:18:17; 30–34 éves korcsoport, nők: 1. Lupuj Noémi (Románia) 02:35:54.
Vasárnap a Bözödi-tó környékén és Erdőszentgyörgyön zárják a megmérettetést a középtávú triatlon és az aquabike versenyszámokkal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük