Felhívás!

Röviden

Végtisztességtétel Gábor Áronnak
A Háromszék nem alkuszik programsorozat keretében Gábor Áron temetésének 170. éves évfordulójára emlékeztek csütörtökön az eresztevényi síremléknél, ahol ez alkalommal három új kopjafát is avattak. Az esemény kezdetekor, a déli harangszókor felhúzták az Óriáspince-tetőn a székely zászlót, majd a köszöntőket követően – a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület közreműködésével – díszlövéssel adták meg a végtisztességet a székely ágyúöntő hősnek.

Heti sürgősségek
A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a június 24. és július 1. közötti időszakban 756 esetet láttak el, közülük 181 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 24 szív- és érrendszeri, 68 ideggyógyászati, 257 belgyógyászati, 138 gyerekgyógyászati, 46 nőgyógyászati, 43 pszichiátriai és 95 ortopédiai sürgősség, illetve 84 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 23 szülést bonyolítottak le, 16 lány, illetve 8 fiú jött a világra, az ikrek lányok. A vizsgált időszakban közúti balesetben szerzett sérülésekkel 5 személyt fogadtak, erőszakos cselekmények nyomán szerzett sérülésekkel 4 személy jelentkezett. Az elmúlt 168 órában 38 személy kereste fel a sürgősségi osztályt kullancscsípés miatt.

 

Felújítási munkálatok a Puskás Tivadarban
Elkezdődtek a munkálatok a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar utcában az 1918. december 1. utca és Olt utca közötti részen. Hamarosan azon a szakaszon is kezdődnek a munkálatok, ami a Grigore Bălan tábornok sugárút és a Dália utca közötti kereszteződésig tart.
Az utcában sor kerül a víz- és szennyvízhálózat, az útburkolat és a közvilágítási rendszer felújítására is, a régi villanyoszlopokat eltávolítják, és a vezetékeket a föld alá helyezik majd. A munkálat nagyságára való tekintettel a teljes utcát lezárják az autós forgalom előtt, a mellékutcákban pedig változik a forgalmi rend.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.