Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A jó hajrá kevés volt
A magyar válogatott 62–59-re (15–13, 17–9, 16–16, 14–21) kikapott csütörtökön Nagy-Britanniától a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság belgrádi negyeddöntőjében, de ha megnyeri szombati, alsóházi meccsét, kijuthat az olimpiai selejtezőtornára. A két válogatott első összecsapása a csapatkapitány Raksányi Krisztina négy pontjával kezdődött, majd Turner triplájával 7-0 állt a nagyórán. Az ellenfél a 9. percben, 11-11-nél érte utol a magyarokat, majd a nyitónegyed végére már vezetett. A folytatásban elhúzott a rivális, a nagyszünetben 22-32 volt az állás. Térfélcsere után 14 pontra nőtt a távolság, amelyet büntetőkkel sikerült tízre faragni, miközben sorra maradtak ki a magyar helyzetek. A 38-48-ról induló zárószakaszban hat pontra feljött a válogatott. Öt perccel a vége előtt aztán rákapcsolt a Székely-együttes, és Turner triplájával a 40. percben 59-60 állt az eredményjelzőn. Az izgalmas hajrában a magyaroknak labdájuk volt a győzelemhez, majd az egyenlítéshez is, de Studer Ágnes távoli dobása két pattanás után lejött a gyűrűről. A nemzeti csapat tagjai a csütörtöki összecsapás végén a „Nem adjuk fel az olimpiát!” kiáltással köszönték meg a szurkolók támogatását.

Az Eb-ről az első hat helyezett – azaz az elődöntősök mellett az alsóházi rájátszás két győztese – vehet részt a jövő februárban sorra kerülő, 16 csapatos kvalifikációs tornán. Ennek során négy kvartettben küzdenek majd a csapatok, és mindegyikből az első három jut ki a tokiói játékokra. Érdekesség, hogy a selejtezőtornán a tavaly világbajnok Egyesült Államok és a házigazda Japán is szerepel, noha ők már automatikusan kvótához jutottak, így számukra nincs tétje a kvalifikációnak. <<

Puski az álomcsapatban
Az Európai Labdarúgó-szövetség kihirdette az Olaszországban és San Marinóban rendezett U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság álomcsapatát. A két döntős – Spanyolország és Németország – összesen tíz játékost ad a 4-2-3-1-es hadrendű együttesbe, a többi válogatottból egyedül a románok támadója, a négy találatig jutó s ezzel a góllövőlista második helyén végző George Puşcaş került be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük