Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Versenynaptár kérdőjelekkel

Bár gőzerővel készül az új idény kihívásaira a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, továbbra is sok a bizonytalanság nemcsak a honi, de a nemzetközi színtéren is a sorozatok lebonyolítását illetően. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség nem hozott végleges döntést, ám az eredeti terveknek megfelelően szeptember végén lehet esedékes a női Euroliga-selejtező, amelyre a zöld-fehérek is készülnek.

A legújabb fejlemények szerint a női Európa-kupa küzdelmei december 10-én kezdődnek a selejtezőkkel. A csoportkör 2021. január 7-én indul 32 együttessel, nyolc darab négyfős csoporttal. Jelen állás szerint a csoportok első két helyezettjei jutnak a nyolcaddöntőbe.

Hirdetés
Hirdetés

A női Euroliga a mostani tervek alapján elindul az eredeti időpontban – a FIBA a csapatokkal és az érintett nemzeti szövetségekkel együtt dolgozik azon, hogy megoldást találjanak ennek biztonságos kivitelezésére. A selejtezőkre szeptember végén, az alapszakasz kezdetére pedig október közepén kerülne sor. Lehetséges opció az, hogy ún. buborékokban, egy helyszínen játsszanak le több mérkőzést is, a konkrét tervek felvázolására az októberi FIBA Board ülésen kerül sor.

Mint ismeretes, a négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Sepsi–SIC a legrangosabb sorozatba, vagyis az Euroligába iratkozott be. A zöld-fehérek viszont csak abban az esetben szerepelhetnek a 16 csapatos elitben, ha a kétfelvonásos selejtezőn legyőzik a spanyol bajnokságban érdekelt Spar Gironát. A nemzetközi szövetség továbbra is szeptember végi idénykezdéssel tervez az Euroligában, a sorozat honlapján a sepsiszentgyörgyi első mérkőzésnél 23-i, a katalóniai visszavágónál 30-a van feltüntetve. Amennyiben csapatunk nem veszi sikerrel a Spar Girona elleni Euroliga-selejtezőt, úgy az Európa-kupában folytatják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük