Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó szereplésben bíznak

Jó szereplésben bíznak Sport

A 21 éven aluliak labdarúgó-válogatottal az Európa-bajnoki elődöntőig menetelő Mirel Rădoi szövetségi kapitány ma este debütál a felnőtt nemzeti együttes kispadján, amikor Románia alakulata Észak-Íroszág ellen játszik a Nemzetek Ligája B-osztályának első fordulójában.

A román lapok már azzal számolnak, hogy a „trikolóroknak” egy hibátlan NL-szereplésre lenne szüksége, hogy ezáltal kedvező helyzetbe legyenek a decemberi világbajnoki selejtezők sorsolásán. Jelenleg a 22. helyen áll Románia az európai koefficiens rangsorban, vagyis, ha ma lenne a vb-selejtező sorsolása, akkor a második csapat lenne a harmadik kalapban. A decemberi sorsoláson ugyanis négy, egyenként tíz csapatos és egy öt csapatos kalap lesz. A románok a másodikba várják a válogatottat, viszont ehhez egy nagyon jó teljesítményt kell nyújtani a Nemzetek Ligájában, illetve az októberi Európa-bajnoki pótselejtezőn is.

Hirdetés
Hirdetés

Az első lépést ma teheti meg Rădoi csapata, az ellenfél ráadásul Észak-Írország lesz, amely éppen a 21. helyet foglalja el a fentebb említett rangsorban.

Az észak-írek elleni találkozót 21.45-től zárt kapuk mögött rendezik ma este Bukarestben. Sok idő nem lesz a pihenésre, ugyanis hétfőn Klagenfurtban, Ausztria ellen játssza a második csoportmeccset Románia.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük