Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több csapat, kevesebb meccs

Több csapat, kevesebb meccs Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) csütörtökön közzétette az ősztől új rendszerben zajló III. liga csoportbeosztását. Ennek értelmében a háromszéki csapatok, így a Kézdivásárhelyi SE és a Sepsi OSK II. az 5-ös csoportba kerültek. A KSE a Brassói Corona otthonában, míg az OSK II. hazai pályán, a szintén brassói Kids Tâmpa ellen kezdi a pontvadászatot jövő hétvégén. A háromszéki rangadót rögtön a 2. körben vívják.

Amint arról korábban beszámoltunk, a harmadosztályos labdarúgó-bajnokság 2020–2021-es idényét alaposan átszervezték a járványhelyzet miatt, mintegy megkönnyítendő a csapatok dolgát. Az új rendszerben száz együttes indul, amelyeket tíz, egyenként tízcsapatos csoportba soroltak. A pontvadászat a tervek szerint jövő hétvégén kezdődik. Az alapszakaszban 18 fordulót rendeznének oda-visszavágó alapon, majd minden csoport első két helyezettje továbbjut a rájátszásba. Itt a csoportok párban szerepelnek – 1-2. 3-4, 5-6, 7-8, 9-10 –, a csapatok keresztbe játszanak egymással oda-visszavágó mérkőzést (az 1. csoport győztese a 2. csoport második helyezettjével és így tovább). A párharcok győztesei továbblépnek a döntőbe, ahol újabb párban oda-visszavágót vívnak, ezen győztesek – azaz 5 csapat – feljutnak a másodosztályba.

Hirdetés
Hirdetés

Minden csoportból az utolsó két-két csapat kiesik, de búcsúzik a tíz csoport leggyengébb 8. helyezettje is. A székelyföldi klubok közül Kovászna és Hargita megyék képviselői, a Kézdivásárhelyi SE, az újonc Sepsi OSK II. és a Székelyudvarhelyi FC az 5-ös csoportban szerepelnek, míg a két Maros megyei csapat, a Szászrégeni Avântul és a Nyárádtői Unirea a 9-es csoportban lesznek érdekeltek.

Az 5-ös csoport mezőnye: Brassói SR Municipal, Brassói Corona, Brassói Kids Tâmpa, Barcarozsnyói Olimpic, CSO Plopeni, CS Blejoi, Astra Giurgiu II., Székelyudvarhelyi FC, Kézdivásárhelyi SE, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.

A háromszéki csapatok menetrendje az odavágó-sorozatban:

  1. forduló: Brassói Corona – KSE, Sepsi OSK II. – Brassói Kids Tâmpa.
  2. forduló: KSE – Sepsi OSK II.
  3. forduló: Sepsi OSK II. – CS Blejoi, Barcarozsnyói Olimpic – KSE.
  4. forduló: KSE – Székelyudvarhelyi FC, Brassói Corona – Sepsi OSK II.
  5. forduló: Sepsi OSK II. – Astra 2, CS Plopeni – KSE.
  6. forduló: KSE – Brassói SR, Sepsi OSK II. – Barcarozsnyói Cetate.
  7. forduló: Székelyudvarhelyi FC – Sepsi OSK II., Brassói Kids Tâmpa – KSE.
  8. forduló: Astra 2 – KSE, Sepsi OSK II. – Plopeni.
  9. forduló: Brassói SR – Sepsi OSK II., KSE – CS Blejoi.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük