Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vereség után győzelem

Vereség után győzelem Sport

Egy vereséggel és egy győzelemmel kezdte a romániai jégkorong-bajnokság 2022–2023-as idényét a Háromszéki Ágyúsok csapata, amely a pénteken elszenvedett négygólos vereségért szombaton ötgólos győzelemmel vágott vissza Galacon.

Az Ágyúsok a pénteki idénynyitón nem találták az ellenszert a több székelyföldi játékost is felvonultató Galaci CSM játékára, így 6–2 arányban alulmaradtak. Szombatra rendezte sorait a Pelle Torstensson edzette háromszéki gárda és egy kiállításokkal teletűzdelt, kiélezett mérkőzésen 11–6 arányban diadalmaskodott a Duna-partiak ellen. E mérkőzés legjobb játékosának Béres Szilárdot választották, aki 61 kapura lövésből 55-öt hárított.

„Örülünk a győzelemnek, sokkal jobban játszottunk a második mérkőzésen, keményebben dolgoztunk, keményebben korcsolyáztunk és a harcokba is rendesen beleálltunk. Jól kezdtük az első harmadot, vezetést szereztünk, jól játszottunk. Majd a másodikban következett az a rengeteg kiállítás, ezek közül néhányat fogalmam sincs, miért kaptunk. Emiatt sokat kellett emberhátrányban játszanunk, de jól védekeztünk. Nehéz így hokizni, de a srácok nagyot harcoltak. Jó érzés 11–6-ra nyerni, de nem ez számít, hanem a csapategység, amely ehhez vezetett. Összességében jó hét volt, szereztünk 3 pontot Galactól, ami hatalmas lépés. Nem egyszerű pontokkal távozni innen” – értékelt Pelle Torstensson vezetőedző, aki már a következő mérkőzésekre koncentrál, ugyanis kedden és szerdán a Sapientia U23 vendégeként siklanak jégre.

Romániai jégkorongbajnokság, alapszakasz: Galaci CSM–Háromszéki Ágyúsok, pénteki mérkőzés: 6–2 (0–0, 4–1, 2–1) Gólszerzők: Yuri Nazarov (27.), Vitalij Kyrychenko (29.), Hildebrand Szabolcs (32.), Konstantin Chernyuk (37.), Artyom Sursov (51.), Antal Alfréd (60.), illetve Horváth Pál (32.), Szergej Pajor (43.).

Galaci CSM–Háromszéki Ágyúsok, szombati mérkőzés: 6–11 (1–4, 3–2, 2–5). Gólszerzők: Vitalij Kiricsenko (12., 40., 49.), Artyom Sursov (30.), Patrik Machala (32.), Alekszej Baskov (53.), illetve Gecse Olivér (5., 37.), Bíró Mátyás (11.), Szergej Pajor (14.), Molnár Zoltán (18., 50.), Alekszander Bolshakov (36., 48.), Ilyés Tamás (45.), Vitalij Karamnov (51.), Antal Előd (56.).

Fotó: Facebook/ Háromszéki Ágyúsok

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük