Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A rangsor alján csapataink

A rangsor alján csapataink Sport

Súlyos vereséget szenvedett a Székelyudvarhelyi FC vendégeként a Sepsi OSK fiatal fiókcsapata, amely pénteken 7–1-es zakóba szaladt bele a hargitai kiszálláson a labdarúgó 3. Liga 9. fordulójában. A KSE a szezon első győzelmét aratta idegenben, szombaton Păulești-en nyert 2–1-re Gazda József legénysége. Az odavágó-sorozat lejártával mindkét háromszéki együttes 8 pontot gyűjtött, ez a rangsor 8. és 9. helyére elegendő, ennél jóval többre lesz szükség a folytatásban.

Hirdetés
Hirdetés

A fiatal erőkből álló sepsiszentgyörgyi csapat jól kezdett idegenben, több helyzetet is kialakított, viszont egyiket sem tudta értékesíteni. Sergiu Șerban és Bogdan Cîrstean egyaránt pontatlanul célzott, míg Nistor Ákos közeli lövését a kapus védte. Székelyudvarhely a 29. percben szerzett vezetést, miután Raul Gavîrliță a kapufa segítségével a jobb alsóba továbbított, majd a 41. percben Szakács Szilárd találatával növelte előnyét (2–0). A második félidőben a házigazdák hamar bebiztosították a három pontot azzal, hogy rövid idő alatt négy gólt jegyeztek: Gavîrliță kétszer is eredményes volt, Szakács ismét betalált, valamint Simó Csongor is feliratkozott a gólszerzők közé. A háromszéki gárda nem adta fel, a 72. percben a csereként beállt Keresztély Ákos megszerezte a becsületgólt, amelyre még érkezett válasz, a hajrában Darius Dobrean állította be a 7–1-es végeredményt. Első hazai győzelmével az SZFC feljött a táblázat negyedik helyére, míg az ötödik vereségét elszenvedő OSK II. maradt a nyolcadik.

A Kézdivásárhelyi SE küzdelmes mérkőzést játszott az újonc Păulești vendégeként, Gazda József edző ezúttal nem a kispadról, hanem a pályáról segítette csapatát, és ez megérződött a játékon, ugyanis a rutinos edzőjátékos centerezése nyomán jutott előnyhöz a céhes városi gárda, a 19. percben Alexandru Ștefan öngólt vétett. Még a szünet előtt egyenlített Păulești, a 37. percben Gabriel Dumitrașcu volt eredményes. A második játékrészben mezőnyfölényben játszott és veszélyesebb volt az ellenfél kapujára a felsőháromszéki alakulat, amely Sebastian Popescu révén a kapufát találta el, majd a 81. percben Albu Norbert bebiztosította a győzelmet. A kézdivásárhelyi együttes másodszor győzött az idényben – először idegenben, az odavágót pedig a tabella kilencedik helyén zárta.

További eredmények: CS Blejoi – Zernesti Olimpic 7–0, Barcarozsnyói Olimpic – Brassói Kids Tâmpa 1–0, Brassói SR –CSO Plopeni 1–0.

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük