Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Befolyással üzérkedés miatt őrizetbe vette a DNA az országos útügy egyik igazgatóját

Befolyással üzérkedés miatt őrizetbe vette a DNA az országos útügy egyik igazgatóját Románia

Befolyással üzérkedés és csúszópénz elfogadása gyanújával őrizetbe vette a korrupcióellenes ügyészség (DNA) temesvári területi igazgatósága Florea Dascălut, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) út- és autópálya-karbantartási osztályának igazgatóját.

A vádhatóság vasárnapi közleménye szerint vizsgálat folyik ellene vesztegetés, befolyással üzérkedés és nem nyilvános információkhoz való hozzáférés engedélyezése illetéktelen személyek számára pénz, áru vagy más jogtalan előny megszerzése céljából.

Florea Dascălu 2022 májusa és október 22-e között igazgatói minőségében több alkalommal kért és kapott pénzt és más javakat (összesen 37.060 lej értékben) egy kereskedelmi vállalat igazgatójától, hogy cserében befolyását felhasználva közbenjárjon különböző tisztviselőknél és magánszemélyeknél, szerződések elnyerése érdekében. Ugyannakkor hozzájuttata az illető személyt nem nyilvános dokumentumokhoz, amelyek biztosíthatták számára, hogy megnyerje a CNAIR által kiírt közbeszerzési pályázatokat – tájékoztat a DNA közleménye.

A gyanúsítottat július 13-án érték tetten a DNA ügyészei, amint átvett az ügyben tanúként szereplő személytől 10 ezer lej csúszópénzt és 5000 lejt kitevő javakat. A vádhatóság 30 napos előzetes letartóztatását javasolja a temesvári törvényszéknek.

A CNAIR hétfőn közölte, hogy felfüggesztette Florea Dascălu munkaszerződését.

Cristian Pistol, a CNAIR vezérigazgatója magyarázatképpen kijelentette, nulla toleranciával viszonyul a korrupciós tettekhez, és a törvény mindenkivel szemben alkalmazandó, függetlenül az érintett személyek beosztásától.

“Az ártatlanság vélelmét tiszteletben kell tartani, de amikor egyértelműek a bizonyítékok, akkor minden szükséges lépést megteszek” – mondta Pistol.

forrás: Agerpres

fotó: Direcția Națională Anticorupție/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük