Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vereség a Maros-parton

Vereség a Maros-parton Sport

A női kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában a háromszéki csapatok közül csak a Kézdivásárhelyi SE volt érdekelt, amely a papírformának megfelelően alulmaradt a listavezető Aradi FCC Baschet vendégeként. A címvédő Sepsi–SIC ellenfél hiányában szabadnapos volt a hétvégén, ami kapóra jött a címvédőnek amiatt, hogy több játékosa megfertőződött a koronavírussal.

A szombat esti aradi találkozón a Maros-partiak hamar átvették az irányítást. A legnagyobb fejfájást Andreona Lanay Keys (27 pont) okozta a céhes városiaknak, láthatóan nem tudták őt megállítani a palánk alatt. A KSE ennek ellenére nem hagyta magát, nem engedte túlságosan elszakadni a listavezetőt, és felzárkózott két pontra az első negyed végére (18–16).

Hirdetés
Hirdetés

A második tíz percet erőteljesen indították a kézdiek, Lewis és Coleman kosaraival a vezetést is átvették. 29–29-ig váltott vezetéssel haladtak a csapatok, innentől viszont a házigazdáknak sikerült ritmust váltani, ami lélektanilag is meghatározó pillanatnak bizonyult, nagyszünetre már tízpontos lett a mieink hátránya (40–30). Szünet után kiütközött a két csapat közti tudásbeli különbség. A KSE a következő fordulóban, február 4-én, pénteken 13 órakor Kolozsvárra látogat.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 17. forduló: Aradi FCC Baschet–Kézdivásárhelyi SE 84–59 (18–16, 22–14, 22–12, 22–17). Arad: Keys 27/6, Hadzovic 14, Ghiță 10, Vitulova 8, Akhatitou 7/3. Cserék: Sutherland 8, Vaida 8, Manea 2, Mercea, Rotariu, Mîrne-Nagy, Vati. Edző: Jose Miguel Araujo Peres. KSE: Lewis 18/3, Corda 15/9, Debreczi 6/3, Coleman 6, Kozman 2. Cserék: Taylor 10, Bara-Németh 2, Tuchilus, Domokos, Csurulya. Edző: Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár.

A Sepsi-SIC közleményben tudatta szurkolóival, hogy ötszörös bajnokcsapatunkat sem kerülte el a koronavírus, a legutóbbi tesztelés során több játékos mintája pozitív lett, ezért a teljes csapat karanténba vonult öt napra. „A fertőzöttek közül többen tünetmentesek, viszont van olyan is, aki enyhe tüneteket tapasztal. Ha minden jól alakul, akkor legközelebb február 5-én, szombaton az Alexandria ellen játszunk a Sepsi Arénában. Vigyázzunk magunkra és egymásra!” – áll a csapat hivatalos közösségi oldalán közzétett közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük