Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az év első győzelme kipipálva

Az év első győzelme kipipálva Sport

Parádés győzelmet aratott pénteken a Sepsi OSK, a sepsiszentgyörgyi labdarúgók az év első hazai mérkőzésén a kupagyőztes Universitatea Craiovát fektették két vállra az 1. Liga 23. fordulójában. Ez volt a Sepsi OSK 6. sikere a szezonban, ugyanannyi vereség és 11 döntetlen után. A piros-fehérek hátránya hat pontra csökkent a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől.

A lehető legjobban indult a Sepsi OSK számára a Craiova elleni meccs a Sepsi OSK Arénában, hiszen a házigazdák már 23 másodperc elteltével megszerezték a vezetést. Dimitrov beadásánál Gustavo nagyot bakizott, Luckassen elé „passzolt”, aki a jobb alsóba gurított. Nem sokáig tartott a gólöröm, mivel a 8. percben Koljic kiegyenlített, méghozzá szabálytalanul. A bosnyák támadó közelről leadott első lövését Niczuly bravúrosan védte, a visszapattanót viszont az idegenlégiós kézzel juttatta a hálóba, és hiába reklamáltak a hazai játékosok, a játékvezető érvényesítette a találatot. A folytatásban mindkét oldalon kialakult néhány ígéretes gólhelyzet, Achahbar viszont a kapu fölé tekert, míg Marius Ștefănescu lövését Pigliacelli szögletre mentette. A 40. percben Niczuly bravúrja is kellett, hogy ne kerüljenek hátrányba a mieink.

Hirdetés
Hirdetés

Térfélcsere után aztán Anass Achahbar negyedóra alatt eldöntötte a három pont sorsát. Előbb Adnan Aganovic remek passzát váltotta gólra középen, majd pár percre rá 19 méterről talált hálóba. Ezekre már nem tudtak válaszolni a krajovaiak, akik elfogytak a meccs végére, a Sepsi OSK Ștefănescu és Eder González révén növelhette volna előnyét, azonban a Pigliacelli résen volt. Maradt a 3–1, ez volt a háromszéki csapat ötödik győzelme az olténiaiak ellen.

„Tartottam ettől a mérkőzéstől, mivel az ellenfél nagyon jó csapat, jó játékosokkal. A fiúk ellenben fantasztikus teljesítményt nyújtottak, gratulálok nekik, nagy győzelmet arattak. Hamar gólt szereztünk, aztán az ellenfél egy játékvezetői hiba miatt kiegyenlített. A játékosok nagyszerűen kezelték a második félidőt, bár a szünetben erősíteni kellett az önbizalmukat, mivel idegesek voltak az egyenlítő gólt követően. Szerintem a következő fordulókban a csapatunk fejlődhet, hamarosan Bălașa és Tudorie is bekapcsolódhat a munkába. Örülök, hogy a fertőzés miatt kiesett labdarúgókat volt, aki helyettesítse, ez is jelzi, hogy a játékoskeret nem csak mennyiségben, hanem minőségben is állja a helyét” – értékelt a mérkőzés után. Cristiano Bergodi vezetőedző.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 23. forduló: Sepsi OSK – Universitatea Craiova 3–1 (1–1).

Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 1700 néző: Vezette: Iulian Călin (Ștefănești). Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas – Askovszki (Golofca, 67.), González, Aganovic – Achahbar (Fofana, 84.), Luckassen (Damașcan, 76.), Ștefănescu (Bărbuț, 84.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Papp, Constantin (Cîmpanu, 39.), Bancu – Screciu, Crețu – Vagenin (Nistor, 46. és Markovic, 67.), Vînă, Ivan – Koljic (Baiaram, 67.). Vezetőedző: Laurențiu Reghecampf. Gólszerzők: Luckassen (1.), Achahbar (54., 61.), illetve Koljic (8.). Ságra lap: Askovszki (41.), Dimitrov (59.), Bărbuț (88.), illetve Vagenin (22.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük