Felhívás!

Végigtekertek Háromszéken

Végigtekertek Háromszéken Sport

Nagyszerű időben kezdődhetett el szerdán este Sepsiszentgyörgyön a XIII. Székelyföld Kerékpáros Körverseny, amelyen az előzetes elvárásoknak megfelelően 18 csapat vesz részt összesen 100 sportolóval. A sepsiszentgyörgyi 5,5 kilométeres prológot – csakúgy, mint tavaly – Daniel Cristea nyerte meg.

Tizennyolc csapat – köztük a lengyel Team Hurom, amely ország először képviselteti magát – 100 sportolója állt rajthoz Sepsiszentgyörgyön a körverseny prológján, amelyen a kerékpározók a megyeszékhely utcáin kellett 5,5 kilométeres távot megtegyenek. A mezőny zöme hét és fél perc alatt tette meg az 5,5 km-es szakaszt, ám hárman hét perc alá mentek le. Ilyen volt Daniel Crista – a Giotto Victoria sportolója –, aki tavaly is az első helyen zárt, csakúgy, mint idén. A második legjobb idővel csapattársa Denis Marian Vulcan ért célt, míg a harmadik helyen az osztrák válogatottnak versenyző Felix Ritzinger.

Csütörtökön a közel 200 kilométeres, többnyire Háromszéken zajló, de Hargita megyét is érintő kastély-etapot teljesítette a mezőny, a versenyzők dolgát három sprint és három hegymenés is nehezítette. A mezőny zöme egyszerre érkezett a célba, de legelső a Delio Gallina Colosio kerekese, Ricardo Bobbo volt, megelőzve Leonardo Bonifaziót és Paolo Totót (mindketten Sangemini Trevigiani).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások