Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Üresek maradnak a lelátók

Ionut Stroe ifjúsági- és sportminiszter sajtónyilatkozatban válaszolt azokra a kérdésekre, amelyek azt firtatták, vajon mikortól lehet ismét népes nézőközönség a stadionok, sportcsarnokok lelátóin.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszter leszögezte, a stadionkapuk újbóli megnyitása nem valakinek vagy valakiknek a szubjektív döntésén múlik, sokkal inkább a koronavírus-járvány alakulásától. Konkrétan attól, hogy adott időszakban mennyi lesz az új fertőzöttek hivatalos száma, illetve mennyire csökkennek a napi, heti számok.

„Jelenleg Románia területén a stadionokba tilos szurkolóknak bemenni. Elsődleges fontosságú az emberek egészsége, ezért a stadionok, sportcsarnokok zárva maradnak a szurkolók előtt. Az egészségvédelmi szabályokat lehetetlen lenne betartani a lelátókon, ezért jobb inkább zárva tartani”, mondotta Ionut Stroe. A miniszter így folytatta: „Az a mód, ahogyan a szurkoló a kedvenc csapatát, versenyzőjét a stadionban biztatja, merőben különbözik attól, ahogyan az emberek nyugalommal szürcsölik a kávéjukat a vendéglátói helyiségekben. Amikor lehetségessé válik a stadionok kapuinak megnyitása, internetes ábrákon mutatjuk majd, hogy melyik székeket lehet elfoglalni, és melyikeket nem. Megnöveljük a felügyelők számát. Valószínűleg minden 21 stadionbeli szurkoló mellé kell egy-egy „steward” (rendezői megbízott felügyelő személy).”

A miniszter szerint a lelátók újbóli megnyitásának első szakaszában a stadionok kapacitásának körülbelül tíz százalékát lehet majd elfoglalni, az előírt távolságtartásokkal. De erre is csak akkor kerülhet sor, amikor az új fertőzöttek napi hivatalos száma huzamosabb ideig 1000 alatt lesz. A szurkolóknak nem marad más, mint jobb időkre várni…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük