Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Kézilabdatornák Sepsiszentgyörgyön

Fontos szerepet szánt Sepsiszentgyörgynek a Román Kézilabda-szövetség, ugyanis a Sepsi-SIC-el karöltve két jelentős férfi tornát rendeznek a megyeszékhelyen. A FRH betervezte a 2019–2020-as idény utolsó mérkőzéseinek programját a felnőtt versenysorozatokban, így közel fél év után ismét játszhatnak a csapatok. Szeptember 11. és 13. között a Szabó Kati Sportcsarnokban bonyolítják le az élvonalba jutásért kiírt férfi osztályozót, míg szeptember 12-én és 13-án a Sepsi Arénában zajlik majd a Román-kupa négyes döntője (élőben az RTV 1 és RTV 2 csatornákon. Az élvonalba jutásért kiírt női osztályozónak is Sepsiszentgyörgy adott volna otthon, azonban az öt résztvevő csapatból az egyik visszalépett, így a másik négy automatikusan feljutott az első osztályba.

A 2020–2021-es kézilabdaidény is Háromszéken kezdődik, ugyanis a férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokság 1., 2. és 3. fordulóját szeptember 15. és 17. között a Sepsi Arénában és a Szabó Kati Sportcsarnokban játsszák le.

Szezonzáró biciklitúra

Szeptember 12-én, szombaton a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szezonzáró biciklitúrát szervez a Nemere Útján. A megmozdulás alkalmával az alábbi településeket érintik: Kézdivásárhely – Szentkatolna – Gelence – Haraly – Imecsfalva – Szentkatolna – Kézdivásárhely. Indulás 9 óra 30 perckor a Kicsid Gábor Sportcsarnoktól, hazatérés a délutáni órákban. A túrakerékpározás remek kikapcsolódást, sportolási lehetőséget, valamint testi és lelki feltöltődést biztosít a résztvevők számára. Szükséges felszerelés: az őszi időjárásnak megfelelő öltözet, élelem és pénz igény szerint, és természetesen egy jó állapotban lévő kerékpár. A túra nem túl nehéz, 10 éves kortól, sebességváltós biciklivel teljesíthető. Sisak viselése ajánlott, főként a fiatalabb korosztálynak.

Tenisztanfolyam indul

A sepsiszentgyörgyi teniszklub tanfolyamot indít gyerekek és felnőttek számára – kezdőknek és haladóknak egyaránt. Érdeklődni Kósa Ferenc diplomás teniszoktatónál lehet a 0744.379.072-es telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük