Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra pályán a válogatottak

Újra pályán a válogatottak Sport

Amennyiben ma 21.45-től a magyar labdarúgó-válogatott legyőzi az élen álló orosz csapatot Moszkvában, akkor átveszi a vezetést csoportjában a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. A siker egyben a biztos bennmaradást is jelentené.

Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal sem tudja legjobb összeállításában pályára küldeni a nemzeti együttest: Szoboszlai Dominikre eddig sem számíthatott, mivel klubja, a Salzburg karanténba került, illetve Sallai Roland után a kapus Gulácsi Péternek is vissza kellett térnie német klubjához. Döntő faktor lehet, hogy a magyar válogatott egy héten belül harmadik tétmérkőzését játssza. Ugyan a vasárnapi NL-meccs előtt az oroszok is pályára léptek múlt csütörtökön, de ők csak barátságos találkozón. Az orosz válogatott ettől függetlenül is esélyesebb, egy hónapja 3–2-re nyert Budapesten. A magyarok ráadásul 42 éve nem győzték le ellenfelüket, vendégként pedig 57 esztendeje kerülték el legutóbb a vereséget, nyerni 1956-ban sikerült Moszkvában, még az Aranycsapatnak.

Hirdetés
Hirdetés

A román válogatottra is fontos mérkőzés vár, 21.45-től Ausztriát látják vendégül Ploieşti-en. Mirel Rădoi gyengélkedő együttese szeretné megismételni az odavágóbeli bravúrt, amikor 3–2-re nyert idegenben, ezt követően viszont Izlandon Eb-pótselejtezőt, Norvégiában pedig NL csoportmeccset vesztett legénysége 6–1-es gólkülönbséggel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük