Felhívás!

Készülhetnek a vb-re

Készülhetnek a vb-re Sport

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) megerősítette, hogy december 12–20. között megrendezik Belgrádban a világbajnokságot. Az október 19–25-re halasztott szkopjei junior Európa-bajnokságot törölték, miután a nemzeti szövetségek visszajelzései alapján nagyon kevesen indultak volna.

A sportágban az olimpia évében csak az ötkarikás programban nem szereplő súlycsoportok számára szoktak vb-t tartani, de mivel a tokiói játékokat a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztották, az UWW július elején bejelentette, hogy idén megrendezi a teljes vb-t Belgrádban. A nemzetközi szövetség hétfői közleménye szerint a nemzeti szövetségek több mint 70 százaléka jelezte, hogy indítja versenyzőit a szerb fővárosban, ezért került sor a végrehajtó bizottság részéről a megerősítésre. Legközelebb november 6-án tárgyalnak az esemény lebonyolításának esetleges változásairól a világjárvány függvényében.

„Óvatosan optimisták vagyunk a birkózás decemberi visszatérésével kapcsolatban. A sportolók, az edzők és a közreműködők biztonsága a legfontosabb, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt Belgrádban is biztosítsuk” – mondta Nenad Lalovic, az UWW elnöke.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.