Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hozták a formájukat

Hozták a formájukat Sport

Szombaton és vasárnap Ciolpani adott otthont az országos motokrossz-bajnokság harmadik fordulójának, amely egyben a Balkán-bajnokság utolsó állomását is képezte. A háromszéki motorosok – az ozsdolai Ördög Zoltán és a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián – futamgyőzelemmel zárták a hétvégét, emellett a 13 esztendős Zoltán bezsebelte a Balkán-bajnoki aranyat is.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően eredményes ciolpani-i hétvégén van túl az ozsdolai Ördög Zoltán (fotó) és a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián, mindkét motorversenyzőnk nagyszerű teljesítménnyel hozta a kötelező győzelmet az országos motokrossz-bajnokság harmadik, egyben a Balkán-bajnokság utolsó fordulójában. Az MX85-ös kategóriában Yamahával induló Ördögön még a technika sem tudott kifogni, ugyanis az Ilfov megyei viadal első futamát hátsó gumidefekttel nyerte meg, a másodikat pedig félkörnyi előnnyel fejezte be.

Hirdetés
Hirdetés

Ennek köszönhetően az otopeni-i Top Cross TCS csapatának versenyző Zoltán újabb magabiztos sikert könyvelhetett el a román bajnokságban, és folyamatosan javuló formájának köszönhetően megnyerte a Balkán-bajnokságot is géposztályában.

„A szeptemberi magyarországi verseny óta egyre jobban motorozott a fiam, nagyon örülünk a mostani eredményeinek. Örvendek, hogy meg tudta nyerni a Balkán-bajnokságot, mivel a sorozat szerbiai nyitóversenyén nem indult, emiatt egy picit hátrányban volt. De minden jó, ha a vége jó, mostantól a hazai pontvadászatra koncentrálhatunk” – nyilatkozta érdeklődésünkre Ördög István, Zoltán édesapja.

A Bukaresti Steaua színeit képviselő, az MX2-es géposztályban érdekelt Tompa Krisztián szintén tökéletes versenyhétvégét tudhat maga mögött: uralta a szabadedzéseket, simán hozta az időmérőt, majd a rajt-cél győzelmet aratva megnyerte a viadal mindkét futamát. „Jól előkészített pályán versenyeztünk, akár világbajnoki futamot is lehetett volna ott rendezni. Erős mezőny verődött össze, de jól mentem, és így sikerült újra diadalmaskodnom” – értékelte ciolpani-i szereplését Tompa.

Eredmény: román bajnokság, MX85: 1. Ördög Zoltán (Yamaha), 2. Victor Rusu (Yamaha), 3. Ioan Chiujdea (Yamaha); MX2: 1. Tompa Krisztián (KTM), 2. Arthur Andrei Tătaru (Yamaha), 3. Petru Iosif (Yamaha). Balkán-bajnokság, MX85: 1. Ördög Zoltán, 2. Nichita Novoidarschii (moldáv, KTM), 3. Victor Rusu; MX2: 1. Tompa Krisztián, 2. Nikolaj Malinov (bolgár, KTM), 3. Julian Georgiev (bolgár, Kawasaki).

Október 17-én és 18-án Sepsiszentgyörgyön rendezik az országos motokrossz-bajnokság utolsó előtti, negyedik futamát, ahol természetesen Ördög Zoltán és Tompa Krisztián is rajthoz áll. A kétnapos versenyt a Sugásfürdő felé vezető út melletti pályán bonyolítják le.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük