Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra itt a Székely Kör

Újra itt a Székely Kör Sport

Mával kezdődik a térség legjelentősebb nyári sporteseményének, a Székelyföld Kerékpáros Körversenynek a 13. kiadása. Az előző két évhez hasonlóan az egyéni időfutam Sepsiszentgyörgy utcáin, a verseny első szakasza pedig Háromszéken zajlik.

Ma 17 és 19.15 óra között zajlik a verseny hivatalos megnyitója, a csapatok bemutatkozása, valamint az 5,3 km-es prológ (előszakasz) Sepsiszentgyörgyön. A megnyitó és a bemutatkozó helyszíne a főtér lesz. Az egyéni időfutam alkalmával a Szabadság téren található Szent György-szobor mellett felállított pódiumról 30 másodpercenként indítják a versenyzőket a következő útvonalon: rajt–Kossuth Lajos utca–Váradi József–Gábor Áron–Vasile Goldiș–Stadion–Kórház–Szabadság–Gróf Mikó Imre–1918. December 1.–Grigore Bălan–Templom–Kőrösi Csoma Sándor–cél. A verseny akadálymentes és biztonságos lebonyolítása érdekében ezekben az utcákban teljes útlezárásra kell számítani!

Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 8-án, csütörtökön 11 órakor indul az első etap Sepsiszentgyörgy főteréről, majd közel 200 kilométeres távot kell teljesíteni a Kovászna – Kézdivásárhely – Nyergestető –Tusnádfürdő – Mikóújfalu – Barót – Bölön – Sepsiszentgyörgy útvonalon. Aki szurkolni akar a versenyzőknek: Kovásznán körülbelül 11.46-kor, Kézdin 12.10-kor, Tusnádon 13.25–13.40-kor, Baróton 14.10–14.35-kor haladnak át, Szentgyörgyre 15.45–16.50 körül érkeznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük