Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra élvonalban a KSE Futsal

Újra élvonalban a KSE Futsal Sport

A II. liga ezüstérmeseként érdemelte ki a KSE Futsal az élvonalba való feljutást. A kézdivásárhelyi együttes ugyan 11–7-re elvesztette a Kolozsvári Clujana elleni osztályozó visszavágóját, azonban összesítésben 18–12 arányban megnyerte a párharcot. A csapat két év után térhet vissza az I. ligába, ahonnan a 2016–2017-es szezon végén épp a kincses városbeli alakulattal együtt esett ki.

A KSE Futsal megnyugtató előnnyel utazott Kolozsvárra, miután az I. ligáért kiírt osztályozó május 19-ei kézdivásárhelyi összecsapásán 11–1-re diadalmaskodott. Ilyen előzmények után nyilvánvalóan a kék-fehér csapat kezében volt a feljutás sorsa, Gazda József edző a Farkas–Păun, Kanyó, Stefănescu, Tompa (cserék: Gáll, Gajdó T., Ghinea, Bandi, Mojzi, Faragó, Bunduc) kezdőötöst küldte pályára Kolozsváron. A házigazdák kihasználták a hazai pálya előnyét, és egy-kettőre betaláltak (1–0). Nem késlekedtek a válasszal a kézdiek, Tompa és Kanyó is beköszönt (1–2), de az első félidőt mégis háromgólos hátrányban zárta csapatunk (5–2).

A térfélcserét követőn Stefănescu és Tompa góljaival zárkózott a KSE (5–4), ám ezt követően ismét a kolozsváriak pontoztak (7–4). Tompa duplázása után újfent a hazaiak voltak eredményesek (8–5), majd gyors gólváltást követően 9–6-ra alakult az eredmény. A folytatásban Tompa megszerezte saját maga negyedik, csapata hetedik találatát (9–7), majd a véghajrában még kétszer zörgött a mieink hálója (11–7). A négygólos vereség ellenére a kézdivásárhelyi csapat folytathatja az I. ligában, csakúgy, mint a másodosztályt megnyerő Marosvásárhelyi VSK.

Hirdetés
Hirdetés

– Nagy jó mérkőzés volt, még úgy is, hogy házigazdák kissé durván játszottak. A vereség ellenére egy percig sem forgott kockán a feljutás, mivel itthon fölényesen nyertünk. Elégedett vagyok az eredménnyel és a fiúk teljesítményével. A keddi mérkőzésen a fiatal játékosok is lehetőséghez jutottak, emiatt is kaptunk ennyi gólt. Örvendek ennek a feljutásnak, annál is inkább, mivel sok kritikát kaptunk az utóbbi időben. A fiúk bizonyítottak, így abban reménykedem, hogy jól fogunk szerepelni az I. ligában – nyilatkozta érdeklődésünkre Gazda József edző.

Eredmény: Kolozsvári Clujana–KSE Futsal 11–7 (5–2), 18–12-as összesítéssel a KSE Futsal jutott fel a teremlabdarúgó I. ligába. Gólszerzőink: Tompa (4), Kanyó, Stefănescu, Păun.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük