Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új alapokon a Sepsi OSK

Új alapokon a Sepsi OSK Sport

Tegnaptól hivatalosan is a székelyudvarhelyi születésű László Csaba a Sepsi OSK labdarúgócsapatának vezetőedzője – derült ki a klub vezetőségének sajtótájékozatóján. Az 55 éves szakember egy évre szóló szerződést írt alá a sepsiszentgyörgyi klubbal, egy év hosszabbítási opcióval.

A szerda déli sajtótájékoztatón Hadnagy Attila ügyvezető igazgató, Diószegi László elnök és Bokor János sportigazgató mutatta be az új vezetőedzőt, László Csabát. Mint ismeretes, az OSK egy tartós hullámvölgy után, a tavaszi szezon hajrájában vált meg Eugen Neagoe vezetőedzőtől, a bajnoki idény utolsó három fordulójában Marin Barbu, a klub U17-es csapatának edzője irányította a csapatot.

Diószegi László elismerően szólt László Csaba eddigi edzői pályafutásáról, úgy véli, személyében megtalálták a megfelelő embert, akinek segítségével új alapokra helyezik a sepsiszentgyörgyi labdarúgást.

Hirdetés
Hirdetés

„Bízom benne, hogy a szurkolók megértik, a klubért és értük hoztuk meg ezt a döntést. Bízva László Csaba tapasztalatában és eddigi jó eredményeiben, úgy érzem, hogy szintet léptünk. A tavaly is egyeztettünk már vele, akkor azonban visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Dundee-tól. Pro-licenszes képesítését Németországban szerezte, és úgy gondolom, ha a német labdarúgás profizmusát egy kicsit is beépíti a csapatunk játékába, az csak előrelépés lehet ” – nyilatkozta Diószegi.

László Csaba 2018 szeptemberéig a skót Dundee United gárdáját irányította, de vezetőedzőként dolgozott az FC DAC 1904 Dunaszerdahelynél, a Ferencvárosi TC-nél, az MTK-nál, a belga Charleroi és a skót Hearts csapatánál is. Ugyanakkor, Lothar Matthäus egykori szövetségi kapitány mellett a magyar válogatott másodedzője volt, illetve dolgozott az ugandai nemzeti tizenegy élén, de Litvánia válogatottját is irányította.

Az újdonsült vezetőedző elmondta, elődje, Eugen Neagoe kiváló munkát végzett a csapatnál, mivel olyan eredményt ért el, amire mindenki büszke lehet, ezt a munkát szeretné folytatni. Kiemelte, hogy egy fejlődő klubhoz érkezett, és bízik benne, hogy kemény munkával tovább tudják folytatni a remek eredményeket.

Bokor János sportigazgató kiértékelte a 2018–2019-es bajnoki idényt, részletesen kielemezve azokat a körülményeket, amelyek a klub eddigi legjobb eredményéhez vezettek. A szakember szerint a rájátszásbeli gyenge teljesítmény oka a játékosok mentalitásában keresendő, akik az első hatba bekerülés után hátradőltek, és a beígért bónuszok ellenére csak egy pontot szereztek.

A sportigazgató kitért az utánpótlás kérdésére is, hangsúlyozva, hogy nagy figyelmet szentelnek a klubnál tevékenykedő több mint 350 kisfocistának, és bíznak benne, hogy szakszerű irányítással néhány éven belül saját nevelésű játékosokat tudnak adni a felnőtt csapatnak. Az utánpótlás csapatokra továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek, a következő idényben pedig a harmadosztályban is csapatot indítanak, hogy bizonyítási lehetőséget kínáljanak a helyi fiataloknak.

A közeljövőről szólva, Bokor János megemlítette, hogy több játékosnak is lejár a szerződése, és lesznek olyanok, akiknek megköszönik a klubért tett eddigi szolgálataikat. Egyelőre nem hozta nyilvánosságra, kik azok, akik távoznak a klubtól, azt viszont közölte, hogy az új játékosok leigazolásakor nagyon körültekintően fognak eljárni. „Fontos, hogy motiváltak legyenek, és közel álljon hozzájuk a klub filozófiája” – tette hozzá.

A csapat június 17–30. között Ausztriában edzőtáborozik, ahol négy edzőmérkőzést is játszanak. Július 2-án és 3-án a székesfehérvári MOL Kupa nemzetközi tornán szerepelnek, majd 4-én térnek vissza Sepsiszentgyörgyre, ahol folytatják a felkészülést.

Hadnagy Attila ügyvezető igazgató kiemelte, az elmúlt két év nagyon eredményes volt a klub életében, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy tovább folytatódjon ez a sikertörténet. Elmondta, jelenleg a pályafűtés beszerelésén dolgoznak, azért, hogy a téli mínuszokban is itthon játszhasson a csapat, emellett felújítják az edzőpályát is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük