Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb sportolási lehetőség

Újabb sportolási lehetőség nyílik a sepsiszentgyörgyiek előtt, ezúttal azokat célozzák meg, akik soha nem mozogtak, nem szaladtak, de szeretnének kimozdulni a tévé elől, a kanapéról. A Com’on and run kezdeményezés nekik szól.

Októbertől indul a maraton, mely nem igazi maratont jelent, hanem küzdelmet az idővel és a szervezettel, ugyanis olyanokat várnak a csapatba, akik soha nem futottak, de eltökélt céljuk, hogy lefutnak legalább 5 kilométert. A Com’on and run kezdeményezői Birtalan Csanád és Magyarosi Orsolya, azt a célt tűzték ki, hogy megmozgatnak mindenkit, aki eddig csak szeretett volna futni, de nem tette meg.

„Teljesen kezdő futókat várunk, akikkel hat hét alatt, egy edzéstervet teljesítve eljutunk oda, hogy öt kilométert teljesítsenek. Szeretnénk meghonosítani a futást Sepsiszentgyörgyön, elsősorban a parkban, ugyanis nálunk nem jellemző. Más városokban rengetegen szaladnak a parkokban, ezt kellene bevezetni Sepsiszentgyörgyön is” – magyarázta Birtalan Csanád.

Hirdetés
Hirdetés

Magyarosi Orsolya olyan edzéstervet állított össze, amely a nulláról készíti fel a résztvevőket odáig, hogy sérülésmentesen tudjanak szaladni. Mindenki a saját szervezetének megfelelő tervet kap, annak érdekében, hogy sikeres legyen az edzés, ugyanis van olyan eset, amikor ellenjavallott a futás, először rá kell készíteni a szervezetet.

Az első közös edzést október 12-én reggel 8 órakor tartják a sepsiszentgyörgyi Erzsébet park felső sétányán, ekkor mutatják be a tervet, bemelegítéssel, nyújtással kezdenek, majd sétával és kevés futással folytatják.

A szervezők 30 résztvevővel számolnak, ők kulacsot és pólót is kapnak ajándékba, ma még lehet jelentkezni. Akik végigcsinálják az edzéstervet és teljesítik az öt kilométert, különböző ajándékokat kapnak majd a szervezőktől.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük