Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb rangadó vár az OSK-ra

Újabb rangadó vár az OSK-ra Sport

Még be sem fejeződött az idei első forduló, máris kezdődik a következő. Noha éppen most kezd bekeményíteni a tél, az 1. liga rendületlenül megy a maga útján.

Hirdetés
Hirdetés

A kedden Krajován ikszelő Sepsi OSK vasárnap délután a címvédő Kolozsvári CFR-t fogadja hazai pályán, az eredetileg 19 órára beütemezett találkozó időpontját a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) a kedvezőtlen időjárási viszonyokra hivatkozva módosította, az új kezdési időpont: 16.45.

A zsinórban negyedik bajnoki címére pályázó Kolozsvári CFR lesz a Sepsi OSK vendége az élvonalbeli pontvadászat 17. fordulójában. A két együttes eddig tíz tétmérkőzést (kilenc bajnoki, egy kupameccs) vívott egymással, a sepsiszentgyörgyieknek eddig még egyszer sem sikerült nyerni a kincses városiak ellen, két alkalommal viszont döntetlent játszottak. Legutóbb épp az aktuális idény kezdetén, a 2. fordulóban ikszeltek le egymással Kolozsváron (0–0), ez volt az első alkalom, amikor a Sepsi OSK pontot tudott rabolni a fellegvári stadionból.

A sepsiszentgyörgyi együttest ezúttal is Ilyés Róbert segédedző irányítja majd a kispadról. Az időközben koronavírussal megfertőződött Leo Grozavu vezetőedzőt a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága két mérkőzésre eltiltotta a tavaly év végén, az FCSB elleni bajnoki mérkőzésen történtek miatt. Grozavut a meccs szünetében állította ki Horațiu Feșnic játékvezető, miután az öltözőbe vonuláskor heves szóváltásba keveredett a bukaresti csapat egyik játékosával, Valentin Crețuval. Az Agerpres tudósítása szerint a moldvai szakembert két fordulóra felfüggesztették és 320 lejes pénzbírságot kell kifizetnie. Grozavu egy fordulót már letudott az eltiltásból, az Universitatea Craiova elleni mérkőzésen Ilyés Róbert ült a kispadon. A Sepsi OSK klubot is komoly pénzbüntetéssel sújtotta a fegyelmi bizottság, a háromszékieknek 3000 lejt kell befizetniük a szövetség kasszájába, mivel megsértették az FCSB elleni meccsen a médiaszabályt. A Craiova elleni meccs hajrájában piros lapot kapott Boubacar Fofanát egy fordulós eltiltással és 740 lej pénzbüntetéssel sújtották.

Labdarúgó 1. liga, alapszakasz, 16. forduló: Medgyesi Gázmetán – FC Voluntari 2–0 (gólszerző: Zé Manuel 70., 73.), Universitatea Craiova – Sepsi OSK 0–0, FC Hermannstadt–Bukaresti Dinamo 0–2 (Fabbrini 30., Nemec 33.), Chindia Târgoviște–Jászvásári Poli 1–1 (Dumitrașcu 13., illetve Cristea 63.). A mai műsor: 17 órától Aradi UTA – FC Viitorul, 20 órától FCSB – Astra Giurgiu.

A 17. forduló menetrendje: szombaton 20 órától FC Dinamo – Chindia; vasárnap 14.30-tól FC Argeş – Medgyesi Gázmetán, 16.45-től Sepsi OSK – Kolozsvári CFR, 19 órától Academica Clinceni – FC Hermannstadt; hétfőn 17 órától Jászvásári Poli – FC Botoşani, 20 órától Astra Giurgiu – U Craiova; kedden 17 órától FC Voluntari – Aradi UTA, 20 órától FC Viitorul – FCSB.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük